My home / Inspiration / 11 fantastiska hus...

11 fantastiska hus med sjötomt till salu – från 1 miljon

Tänk dig att kunna börja dagen med ett dopp i det stora blå. Vi har hittat de bästa villorna som bara har några meters avstånd till H2O.

Vitsand, Torsby

Den här pärlan i Värmland kan bli din för strax under miljonen – 950 000 kr kostar kalaset. De sex rummen byggdes för 105 år sedan, och kvar finns bland annat originalkaminen. Till tomten hör även ett trädäck som ligger vid sjökanten och en jordkällare.
Se fler bilder här

 

 

Tjurkö, Karlskrona

100 meter från havet ligger den här stugan med röda träpaneler. En tomtarea på ca 1 500 kvadratmeter rymmer både gräs och klippor. För 1,5 miljoner kan du bli ägare till den här havsidyllen.
Se fler bilder här

 

 

Tingseryd

I de småländska skogarna hittar man det här Emil i Lönneberga-inspirerade huset med vackra trägolv och flera eldstäder. Och skulle du bli trött på att bada i sjön Mien kan du alltid sitta i jaccuzzin på altanen. För 1,8 miljoner får du en tomtarea på 1,400 kvadratmeter.
Se fler bilder här

 

 

 

Kyrkonäs, Torsby

Ännu en guldklimp från Värmland är den här timmerstugan på 100 kvadratmeter. För 2 miljoner kronor får du en lyxig walk-in closet, en altan med eldstad och en gigantisk tomt på 50 000 kvadratmeter.
Se fler bilder här

 

 

Sankt Annas Skärgård, Söderköping

Den här kåken i Söderköpings skärgård har två stycken altaner, så här kan du njuta av solen oavsett tid på dygnet. Det här kalaset går på 2, 9 miljoner kronor och i det ingår en härlig brygga med båtplats.
Se fler bilder här

 

 

Gäddviken, Hudiksvall

En gigantisk altan med 1500 kvadratmeter havstomt kan bli ditt för strax under 3 miljoner. En smakfullt inredd enplansvilla i New Englandstil.
Se fler bilder här

 

 

Smögen

2013 byggdes den här tvåplansvillan på västkustens klippor. För 4,7 miljoner kronor får du egen brygga med båtplats bara ett stenkast bort från sommarpulsen vid Smögens brygga.
Se fler bilder här

 

 

Motala

För 6,5 miljoner kronor kan du får bada i Vättern, en egen bastustuga samt 127 möblerbara kvadratmeter.
Se fler bilder här

 

Göteborg

Bli den första att få bo i den skärgårdsdrömmen 10 minuter från pulsen i Göteborg. Huset är ritat av Jan Åkerlund på Arkitektbyrån Design och går på 7,5 miljoner kronor.
Se fler bilder här

 

 

Gangnef

För 14,5 miljoner kan den här lyxkåken bli din. För den pengen får du en boarea på ca 700 kvadratmeter, utomhuspool, fyra våningsplan och hiss! Dalarnas lyxigaste villa?
Se fler bilder här

 

 

Djursholm

För 39,9 miljoner kronor kan du flytta in i den här kåken i Djursholm. Och skulle du bli trött på att bada utomhus finns här en gigantisk inomhuspool. Villan har åtta rum och en boarea på 319 kvadratmeter.
Se fler bilder här

 

 

LÄS MER: Så blev drömhuset på skäret verklighet för familjen Lindblad