My home / Inspiration / Bo i en...

Bo i en väderkvarn på Gotland

Har du drömt om ett unikt boende, med avskildhet och nära till naturen - då är väderkvarnen i Sproge på Gotland nåt för dig. Med en tomt på 45 hektar, inklusive kantarellrik skog, så kan du njuta av lugnet hela sommaren.

En trerummare på  på 54 kvadrat låter inte uppseendeväckande, men om bostaden är en väderkvarn på västra Gotland så är det en annan femma. Fastighetsbyrån i Visby annonserar nu ut detta unika sommarställe, med ett utropspris på 1 790 000 kronor.

Boendet visar upp en ny nivå när det gäller avskildhet. En jeep ingår nämligen i köpet, för utan den kan du inte komma till kvarnen. Kvarnen är byggd runt 1850, men har inte använts sedan 1921. Efter det har den inretts och nyttjats som bostad. Vatten och el saknas, så både spis och kylskåp går på gasol.

Naturtomten är på hela 45 hektar, och kantareller och andra svampar samt salmbär finns rikligt i skogen. På själva kvarnområdet finns blåbärsbuskar, krusbärsbuskar och äppelträd. Här finns även en tillhörande gäststuga med gasolkök.

På 10 minuter når man Sproges sandstrand, och motsatt riktning finns Busen, en halvö vid sidan av fågelskyddsområdet. Även dit tar det ca 10 minuter att promenera.

 

LÄS MER: Fler unika hem hittar du här

 

kvarn2
Bottenvåningen har öppen spis. Golvet är lagd med sten och har även ingjuten kvarnsten och väggarna är vitmålade.
kvarn4
Mellanvåningen används som allrum men också som sovrum med plats för två bäddar.
kvarn5
Översta våningen är utmärkt att använda som sovrum.
kvarn7
År 1921 maldes det i kvarnen för sista gången. Nytt tak lades 2005.
kvarn6
Gäststugan har en solpanel på taket som är kopplat till två batterier som gör att man kan använda lampor och tv. En bädd finns i nedervåningen och på sovloftet finns det två bäddar.
kvarn8
I gäststugan på 13 kvadratmeter finns kök med gasolspis med ugn och gasolkylskåp.

 

Fler bilder hittar du hos mäklaren