My home / Inspiration / Guider / 10 julhacks du...

10 julhacks du inte vill vara utan

För många handlar julen om gamla hederliga traditioner, men inte kan det väl skada att ta hjälp av lite fiffiga tips? My Home har samlat tio favorithacks inför den kommande helgen.

AV: Helen Bjurberg Foto: Thinkstock

1.

Lägg stearinljusen i frysen, eller ute på balkongen, ett par timmar innan du ska använda dem, så brinner de långsammare och räcker längre. Perfekt julhacks för allt mys i december!

2.

Är ljuset för tjockt för staken? Stoppa bara änden i hett vatten en kort stund så passar det sedan.

3.

Trixigt att hälla knäcksmeten i de små formarna utan att spilla och kladda? Häll först smeten i en tom och diskad ketchupflaska så kan du enkelt dosera lagom mängd sedan.

 

Pepparkakshus julhacks


4.

Använd kristyr eller smält choklad i stället för smält socker när du monterar ihop ditt pepparkakshus så slipper du otäcka brännskador.

 

 


5.

Fiffigaste knepet för snabba, snygga lusskatter är att kavla ut hela degen på bakbordet. Rulla sedan halva degen upp och in mot mitten och andra halvan ned och in mot mitten. Skiva sedan upp i lagom tjocka bullar, pensla och grädda.

 

 

6.

Limma ett fint papper på Pringlesröret och du har en perfekt presentförpackning att stapla hembakade kakor i. Perfekta julklappen till kollegor, fröknar och grannar.

 

7.

Sågar du några snitt längst ner på julgransstammen innan du sätter den i julgransfoten så kan granen lättare ta upp vatten och det dröjer längre innan den börjar barra.

 

 


8.

Snabbaste pepparkakorna får du genom att rulla pepparkaksdegen till en avlång korv, lägga in den i frysen i ett par timmar och sedan ta osthyveln och hyvla tunna skivor som du gräddar.

9.

Sy påsar av tygstuvar att lägga julklapparna i så slipper du allt julpappersskräp. Det bästa är att påsarna sedan går att återanvända år efter år.

 

 

10.

Perfekta köttbullar får du genom att stoppa en klick med köttbullssmet i en tesil. Skaka silen lite innan du pluppar ut köttbullen i kokande vatten en stund för att sedan steka den som vanligt.

 

LÄS MER: Här årets bästa julklappar