My home / Inspiration / Guider / 11 briljanta hacks...

11 briljanta hacks som gör hemmalivet enklare

Visst, man kan kalla det för i-landsproblem, men de där små, små vardagsbuggarna kan ändå vara riktigt irriterande. Här är elva lösningar som förenklar (och piffar till) livet hemma!

Av: Fanny Wikander Foto: Karin Wildheim

LIFE_HACKS_07(1)

1. Ge blommorna evigt liv (nästan)

Blanda en cocktail av några droppar vodka och en tesked socker och bjud alla dina buketter på. Byt vatten och spetsa med en ny drink varje dag, så håller sig blommorna fräscha längre än du trodde var möjligt.

 

LIFE_HACKS_12(1)
2. Nyckeln till ordning

Testar du också varenda nyckel i knippan innan du hittar rätt? Måla toppen på nycklarna med nagellack så skiljer du dem snabbt åt. Dessutom blir de riktigt snygga!

 

life_hacks_20.jpgfoto karin wildheim
3. Va, kan tvål göra DET?

Flyttdags? Fyll igen gamla spikhål genom att gnugga en hård tvål mot hålen. Snyggt utan spackel! Kolla in här!

 

4. Separera äggulor utan kladd

Bye bye slemmiga händer! Gör så här nästa gång du ska dela äggulor från vitor: knäck ägget i en bunke som vanligt. Kläm åt en petflaska och sätt öppningen mot gulan. När du släpper på trycket om flaskan sugs gulan in i flaskan – slurp! Släpp ner gulan i egen skål. Eller sug upp fler gulor åt gången. Slurp-slurp!

 

11 LIFE HACKS(1)
5. Dela tomater på 5 sekunder

Körsbärstomater är ju fasligt goda, men åh så tråkiga att dela. Här är ett trick du önskar att du lärt dig tidigare: lägg alla tomaterna på en tallrik och lägg en annan tallrik ovanpå som lock. Håll fast tomaterna med topptallriken och skär igenom springan. Vips, så har du snyggt skurna tomater i ett enda snitt!

 

LIFE_HACKS_08(1)
6. Ladda med handdukar

Varför finns det alltid för få krokar i badrummet? Rulla ihop dina handdukar och placera dem i ett vinställ i stället. En snygg lösning som ger badrummet lyxig hotellkänsla.

 

LIFE_HACKS_22(1)
7. Fördubbla garderobshänget

Spara metallringarna från dina läskburkar att trä över galgkrokar. På så sätt kan du hänga ytterligare en galge i metallringen och dubbla hängutrymmet i din garderob. Kanske finns det plötsligt plats för en ny partystass ändå?

 

LIFE_HACKS_11(1)
8. Rädda receptet

Slipp matkladd på receptet och spara arbetsyta i ett nafs – kläm fast det i en byxhängare och häng upp på en kökskrok!

 

LIFE_HACKS_15(1)
9. Tänd på pasta!

Hur ofta har du inte tänt ett värmeljus för att sedan se det slockna när du släpper ner det i ljuslyktan? Eller bränt fingrarna för att lyktan är för djup?
Har du ingen lång tändare hemma kan du förmodligen hitta spagetti i skafferiet. Tänd eld på toppen av stråt och tänd ljuset med det!

 

LIFE_HACKS_04(1)
10. Olja bort löktårarna

Det finns många beprövade knep för att slippa gråta varje gång du hackar lök. Ett ganska okänt är att smörja knivens egg med olja innan du hackar. Ett tunt lager olja på löken kapslar nämligen in de ämnen som gör att ögonen tåras. Kika här!

 

11. Vik dra-på-lakan som ett proffs

Så här lätt trodde du inte att du kunde vika dra-på-lakan! När du väl fått in snitsen är vikandet busenkelt – och sparar massor av plats i garderoben. Så, om du redan inte sett det här Youtube-klippet – gör det nu och bota din dra-på-lakan-ångest för alltid!