My home / Inspiration / Guider / 5 stylingtips för...

5 stylingtips för ditt vita kök – inredarens bästa knep

Upplever du ditt släta vita kök kallt och opersonligt? Här är 5 stylingtips från My Homes stylist Pella Hedeby som skapar ett snyggt kök med en genuin känsla.

Av: Pella Hedeby

TeaserPella-980x2Ett modernt vitt kök är oftast väldigt praktiskt. Här finns både goda förvaringslösningar och släta ytor som är lätta att torka av. Men helhetsintrycket kan ibland bli lite väl stramt och opersonligt. Här är stylisten Pella Hedebys bästa tips på hur du mjukar upp känslan och får ett mer inspirerande kök.    

 

Så stylar du ditt vita kök08

Addera naturmaterial

Det här är det allra viktigaste och kanske enklaste tipset för att ge ditt kök ett naturligt, genuint uttryck. Låt skärbrädor i trä med en rustik känsla stå framme på bänken. Mixa med brickor i stenmaterial som adderar en exklusiv touch. Just nu finns det ett enormt utbud av detaljer i exempelvis marmor och kalksten. Det här är material som med fördel får gå igen i en rejäl mortel eller i en liten skål för flingsaltet.     829+0100x

Låt redskapen stå framme

Placera en kruka intill spishällen där redskapen kan stå lättillgängliga. Välj bort plastföremål och satsa i stället på rejäla redskap i rostfritt och trä. Dessa åldras med värdighet och blir ett dekorativt inslag i köket.    

Förvara i glasburkar

Müsli, mjöl, ris, pasta, socker, kakao och gryn – fint som snus i genomskinliga glasburkar! Ju fler desto bättre. Om du har en generös bänkyta eller en öppen hylla kan du med fördel låta dessa stå framme som ett vackert blickfång. Men minst lika fint blir det att ha dem i en organiserad låda.      

Grönt är skönt

En färsk krydda ger liv och doftar fantastiskt. Ett tips är att samla kryddor i en gammal trälåda på bänken eller i köksfönstret. Här kan du även förvara oljeflaskorna eller vattenkannan, så slipper lådan att stå alldeles tom när kryddorna behöver bytas ut.      

458+0100x

Sätt stilen med detaljerna

Rustikt porslin, omslaget på en kokbok, en japansk tekanna eller en rejäl gryta i en fin nyans. Det är detaljerna som gör det. Välj bort ”fula” vardagssaker till fördel för en vackrare varianter, som en diskborste i trä, en vävd trasa eller en vacker kökssax. Samla och gruppera dina favoriter till enkla små blickfång.  

  LÄS MER: Så plastbantar du ditt kök – bästa tipsen