My home / Inspiration / Guider / 6 grannfejder vi...

6 grannfejder vi är glada att vi slapp

Leve grannsämjan!

Av: Fanny Wikander Foto: Thinkstock, AP

6-grannfejder-opera

1. Operafejden

När en kvinna i Stockholm begärde sänkt årsavgift på grund av störande operasång från lägenheten bredvid, gick det inte riktigt som hon hade tänkt sig. I stället för extra pengar som plåster på såren (i öronen) fick hon betala bostadsrättsföreningens rättegångskostnader på 350000 kr. Hovrätten slog nämligen till slut fast att den skönsjungande grannen inte varit störande nog.

6-grannfejder-duvor
2. Flygande råttor-fejden

De luktar, för oväsen, bajsar på tomten och lockar till sig råttor. Låter inte som några drömgrannar va? Dessutom är de 150 stycken. En man i centrala Motala har nämligen haft duvhållning på sin tomt vilket fått de närboende att ryta ifrån. Att det rör sig om professionella tävlingspippis, som tävlat i brevduvesport, imponerade varken på grannar eller Mark- och miljööverdomstolen. Innan årsskiftet måste mannen nämligen upphöra med sin verksamhet, eller ansöka om en mer begränsad duvhållning.

 6-grannfejder-Eddie-Meduza
3. Eddie Meduza-fejden

Lilla Älgarås är inte längre enbart känt för sin vackra, medeltida träkyrka eller det sällsynta trädet pelar-asp. Även en infekterad grannfejd har satt den västgötska orten på kartan. De båda grannarna var tidigare bästa väninnor, men sedan ena kvinnans hund sägs ha gått till attack mot den andra kvinnans vovve, blev inte stämningen sig lik. Bråket sägs även ha involverat en liten kanin som levde livets ljuva dagar på fel sida av staketet, samt högljudda fester där Eddie Meduzas hits fick pelar-asparna att darra… Efter en uppgörelse i TV3:s ”Grannfejden” kan kvinnorna numera umgås igen. Kaninen fick däremot flytta till annan ort.

6-grannfejder-Justin-Bieber

4. Justin Bieber-fejden

Man skulle kunna tro att superstjärnorna stod över fåniga grannbråk, men även de verkar irritera sig på sina närboende. Popidolen Justin Bieber, 20, rapporterades tidigare i år ha kastat ägg på sin grannes hus i Los Angeles, USA. Det ska ha rört sig om runt 20 ägg som missfärgat dörrar och puts. Ett halvår senare kom domen, minst sagt värdig en superkändis: två års villkorligt, fem dagars samhällstjänst, tre månaders terapi för ilska och motsvarande en halv miljon kronor i böter…

6-grannfejder-bulldozer
5. Bulldozerfejden

En man i Port Angeles, USA, var missnöjd med en tomtgräns och konflikterna på gatan hade bubblat under ytan ett tag. I stället för att knyta näven i fickan och försöka komma överens om en lösning, tog mannen saken i egna händer. 51-åringen satte sig i en bulldozer och rammade flera hus på gatan. Ett av husen sägs ha flyttats tjugo meter och dessutom slets en elledning ner och orsakade tusentals strömavbrott i området. Lyckligtvis kom ingen till skada. Huruvida mannen är nöjd med gränsdragningarna i fängelset, där han dömdes att tillbringa 29 månader, avslöjar inte historien.

6-grannfejder-racing

6. 123-miljonerkronorsfejden

När en 19-åring vinner 123 miljoner kronor kan det nog gå lite hursomhelst. En engelsman från Norfolk valde att bland annat lägga pengarna på en racingbana i trädgården. Förutom ett outsinligt oväsen orsakade bilarna ett moln av damm över hela gatan. Grannarna beskrev det som en mardröm där en familjs barn tvingats sova på golvet för att minimera oljudet, en annan vars astma förvärrats och en tredje som till slut tagit sitt pick och pack och flyttat. Efter ett par års överklaganden satte staden stopp för racingen. I dag sägs mannen jobba på en kakfabrik, eftersom pengarna från hans lottovinst är slut.

Källor: Direktpress, Corren, Tv3, The Daily Telegraph, NY Daily News