My home / Inspiration / Guider / 9 saker som...

9 saker som bara den som blivit med renoveringsobjekt förstår

Men lugn – det är bara ”tillfälligt”…

Av: Viktoria Hansén Foto: Thinkstock, Giphy.com

1. Det är helt normalt att äta pizza sju dagar i veckan

Köket är inte riiiktigt klart (men snart!) och någon tid att ägna dig åt matlagning har du ändå inte.

Pizza

2. Jo, det går att sova under trappan i ett halvår

Det är till och med mysigt. Det är nästan så att du drar ut på att fixa i ordning sovrummet just för att få behålla scoutkänslan. Men bara nästan.

3. Skillnaden mellan dröm och verklighet har aldrig varit större

Tanke: putsa lite på snickarglädjen en dag när syrenerna blommar. Verklighet: skyffla lera i novemberregn eftersom grunden måste gjutas om.

Renoveringsobjekt-hjarta-2

4. Ju fler trender desto bättre!

Du bockar av inredningstrenderna en efter en. Shabby chic? Javisst, det mesta är… ehum… slitet. Industri? Självklart, bygglampan är på plats! DIY-trenden? Halleluja – allt ser genuint hemmagjort ut.

5. Du sitter aldrig stilla och pratar i telefonen längre

Medan du pratar med farmor drar du bort maskeringstejpen, när du sitter i kö hos Försäkringskassan slipar du köksbänken och jobbmötena tar du gärna på telefon så att du hinner spackla lite samtidigt.

6. Tjusningen med de mörka månaderna

Utan solljus blir sanningen inte lika … skarp. Halvmålade väggar och flagnande tapeter bäddas in i ett förlåtande halvmörker. Och stearinljus är ju mysigt (och praktiskt när man inte hunnit dra färdigt elen).

7. Att ta sig från ett rum till ett annat är rena hinderbanan

Med tanke på att det ligger ungefär 100 meter sladd kors och tvärs genom bostaden är det ett under att du över huvud taget kommer fram till köket utan att stå på näsan var tredje meter.

8. Semester betyder inte längre semester

Det fanns en tid när ledighet betydde avkoppling. Sjukt onödigt. För vem behöver finkorning sandstrand och gassande sol när det finns slipdamm och byggbelysning?

9. Innan du gör något annat måste du alltid göra EN sak

… och det är att plocka undan verktygen. För du har ju projekt på gång i varje hörn. Före duschen – plocka undan verktygen som du fixar avloppet med. Före sänggåendet – plocka undan verktygen som du lagt på sängen när du spikar listerna.

Verktyg2