My home / Inspiration / Guider / Brooklyns bästa designbutiker...

Brooklyns bästa designbutiker – guide till vintage & inredningsaffärer

Brooklyn osar av kreativitet och innovativ design och är dessutom en skattkammare för inredningsfantaster. My Home guidar dig till de bästa vintagebutikerna i förorten vars it-faktor aldrig tycks falna.

AV: Sofie Zettergren

20s174-jar-943

 

1. Jarontiques

För vem: 1950-talsälskaren.
Vad: Äkta paret Jaron och Sharan Cupak har specialiserat sig på vintagefynd från mitten av 1900-talet och framåt. I denna lilla charmiga butik i hjärtat av Williamsburg finns konst och möbler med en unik touch och folkinspirerat hantverk. Dessutom bästa möjliga guidning om tingens
historia från de initierade ägarna.
Var: 17 Atlantic Avenue.
Hemsida: jarontiques.com

 

20s174-jakes-552
2. Two Jakes

För vem: Kontorsvisionären.
Vad: Ska du inreda ditt nya kontor eller studio så är detta stället att leta allt från skrivbord, stolar till belysning och konst på. Såvida du gillar det lite ruffa och udda, det vill säga. Butiken är stor och till bredden full av vintagemöbler från mitten av 1900-talet så ett hett tips är att avsätta gott om tid för denna skattkammare!
Var: 320 Wythe Avenue.
Hemsida: twojakes.com

 

3. Voos Furniture

För vem: Designnörden.
Vad: Här hittar du det allra bästa i hantverk och design från New Yorks främsta konstnärer och formgivare. En rad kända och okända lokala designers är representerade hos Voos och hittar du mot all förmodan inte det du söker går det även bra att beställa det du önskar i möbelväg efter egen ritning. Se till att boka tid innan du besöker studion – Vos har bara ett showroom så tidsbokning gäller.
Var: 41 Belvidere Street.

 

4. Beam

För vem: Detaljnörden.
Vad: Denna charmiga väldoftande lilla oas hyser tvålar, lampor, filtar, möbler och en massa fantastiska köksattiraljer som du inte ens visste att du behövde. Perfekt för dig som inte letar en stor soffa att släpa genom tullen utan snarare vill dekorera hemmet med små personliga detaljer. Poppigt, vintage, nytt, unikt och en alldeles fantastisk liten butik!
Var: 240 Kent Avenue (N. 1st Street).
Hemsida: beambk.com

 

20s174-repop-274
5. RePop

För vem: Samlaren.
Vad: Det är lite som att komma in i en lumpbod från början av 1900-talet – och det är en bra sak! Här hittar du dockhuvuden, gamla apotekarflaskor, fabrikslampor, vintageskyltar och mycket, mycket mer. Återvunnet, vintage och nytt! Det är en sällsynt konst att gå ut från RePop utan att ha köpt något du inte hade en aning om att det ens existerade!
Var: 143 Roebling St.
Hemsida: repopny.com

 

20s174-cosmo-952
6. Cosmo Modern

För vem: Finsmakaren.
Vad: Han är inte billigast i stan, denna Cosmo. Men så hyr han också ut sina vintagefynd till Vogue, Barneys och New York Times. Här finns ett universum av innovativa möbler, vad sägs till exempel om ett 50-talsbord med inbyggda stolar? Det här är butiken för dig gillar vintage deluxe och vill ha något utöver Eames-stolar och industrilampor som det annars vimlar av i Brooklyns alla vintagegömmor.
Var: 314 Wythe Avenue.

 

20s174-journey-535
7. Journey Home

För vem: Allätaren.
Vad: Här hittar du allt mellan himmel och jord inom inredning och hantverk! Journey Home har såväl nytt som gammalt som vintage som gjorts om till nytt av lokala konstnärer. Roliga accessoarer, modern konst och vintagemöbler i en salig underbar röra.
Var: 72 Front St. (Mellan Main & Washington).
Hemsida: journeydumbo.com

 

20s174-flea-888
8. Brooklyn Flea

För vem: Loppisfantasten.
Vad: Det du inte finner på Brooklyn Flea i form av möbler, porslin, industrilampor eller vintagebågar lär du inte hitta någon annanstans heller. Här finns 100 loppisbord och dessutom 30 olika matvagnar med allt från lobster rolls till tacos. Ett himmelrike för vänner av loppisar.
Var: 241, 37th Street, öppet lördagar och söndagar 10–18.
Hemsida: brooklynflea.com

 

52s01-collective-66
9. Brooklyn Collective

För vem: Indie-fyndaren.
Vad: Kläder, möbler, tvålar och konst från NY-konstnärer på väg upp – Brooklyn Collective är en samlingsplats i charmiga Red Hook-kvarteren för New Yorks konstnärer, formgivare och designers att nå ut med sina verk. Här gäller det att fynda, det är inte alldeles omöjligt att något av namnen får ett uppslag i NYT inom en snar framtid. Kollektionerna och designernamnen byts ut efter några månader så det är värt att kika förbi med jämna mellanrum.
Var: 212 Columbia St., Brooklyn, NY 11231. 
Hemsida: brooklyncollective.com

 

10. City Foundry

Vad: Letar du efter en industrilampa är det utan tvekan hit du ska gå! Butiken rymmer såväl dyr vintage som renoverade fynd som försetts med en modern industriell touche. Ägaren, Sohrab Bakhshi, är en välkänd figur på Brooklyns vintagescen och hyr ut sina fantastiska kreationer till filminspelningar och fotograferingar.
Var: 365 & 367 Atlantic Avenue.
Hemsida: cityfoundry.com

 

LÄS MER: Retroexperten – här är Sveriges 50 bästa loppisar