My home / Inspiration / Guider / Kök – uppdatera...

Kök – uppdatera lantliga, vita och moderna stilen

Kökstrender kommer och går, men några stilar består.
Här visar inredaren Anna Marklund Karlsson hur du uppdaterar det vita, lantliga och moderna köket.

Av: Anna Marklund Karlsson

Vitt & skandinaviskt

Looken är skandinavisk, vit och sober och kombineras gärna med blonda träslag. Luckorna är enkla, släta och målade i olika nyanser av vitt. Svarta eller rostfria vitvaror kontrasterar medan vita vitvaror blir allt mer trendigt. Även vita blandare, bänkskivor och diskhoar kommer starkt. De stilrena skåpen och lådorna saknar beslag, vilket innebär att de mer liknar möbler än köksskåp. Det råder ingen tvekan om att de vita köken dominerar i våra svenska hem. Stilen passar dig som är sparsmakad, trivs i eleganta kök och älskar design.

 

Lantligt & rustikt med grönska

Stilen är rustik, traditionell och mycket ombonad. Luckorna har ofta spår eller ramar som påminner om livet förr. Vitt, pasteller, trä och råa material hör till den lantliga stilen som även andas natur och grönska. Liggande kakel, frihängande fläktar och öppna hyllor i stället för överskåp är vanligt. Så även panel på väggarna och hängande redskap. Det bakas, saftas och syltas mycket i det varma köket och kreativiteten flödar. Stilen passar för den nostalgiska som gillar självhushåll, det lantliga och massor av pryttlar.

 

Modernt, Metalliskt & Multifunktionellt

Stilen uttrycker nytänkande, där det traditionella köket lagts på hyllan. Det nya köket är integrerat med resten av bostaden utan att för den delen ta speciellt mycket plats. Skåpen monteras utan knoppar och beslag för att likna en bokhylla, byrå eller någon annan multifunktionell möbel. Utrymmet är ofta begränsat och varenda millimeter tas tillvara. Tonerna är mörka, materialen är råa och metaller som koppar och stål är ett måste. Läder, kohudar och udda detaljer kombineras vilt. Passar den som bor på mindre yta, är innovativ och diggar det råa och industriella.

 

LÄS MER: Mer härlig köksinspiration hittar du här