My home / Inspiration / Guider / 10 tips för...

10 tips för en mysig midsommar

Låt oss fira den ljusaste sommarnatten, dansa till Calle Schewen och skåla i vackra loppisfynd. Stylisten Helena Aro visar hur du sätter extra bling på ditt midsommarbord och ger sina 10 bästa tips.

1. Glöm inte lyktor, ljusstakar och ljusslingor. När sommarnatten skymmer är det helt fantastiskt att se hur trädgården fortfarande lyser upp!

2. Sittplatser, se till att det finns sittplatser lite överallt, då kan man lätt mingla runt och slå sig ned lite varsom.

3. Plädar. Vissa midsomrar är både kalla och regninga, se till att ha gästtofflor och plädar i en korg på verandan.

4. Räcker inte glasen och tallrikarna? Gå på loppis nån dag innan och vips ska du se att du har finfint porslin, även om det är udda, till vrakpris!

5. Gör ett barnbord med festliga papptallrikar och plastglas med sugrör. Då kan de sitta längre än om de sitter bland oss ”tråkiga” vuxna som bara pratar.

6. Gör ett sånghäfte med snapsvisor. Det är så tacksamt när idéerna tar slut efter två snapsvisor!

7. Servettringar är ett säkert sätt att piffa en dukning, låt barnen göra egna genom att trä pärlor på en lång ståltråd. Vira denna sedan några varv runt servetten.

8. Inte hunnit göra gräddtårta? Köp vaniljglass och skiva fint på stora fat, strö över massor av jordgubbar… vips så har du ett oslagbart recept!

9. Se till att ha lite aktiviteter och spel i trädgården, både för stora och små. Kubb, boule, badmington osv…då kommer alla att ha kul hela kvällen!

10. Fixa kransmaterial. Samla ängsblommor i en stor hink och köp ett storpack rosor som snitt­blommor. Använd gärna blåbärsris som grund i kransen. Med lite ståltråd, sax och sidenband så kan den som vill binda sin egen krans.

 

Stylist Helena Aro.

Stylist Helena Aro.