My home / Inspiration / Guider / Så gör du...
Rottinggruppen får ett mer personligt uttryck med det ruffa lastpallsbordet på hjul till. Den naturliga stilen kompletteras med grå fårskinn och betongkrukor till olivträd och lavendel. De låga vintage pallarna från Zetas bryter av med sin alldeles egna karaktär.

Så gör du ett bord av lastpallar – DIY-tips!

Bygg ditt eget soffbord av lastpallar – sommarens enklaste DIY-möbel. Stylisten Pella Hedeby visar hur!

AV: Pella Hedeby

Möbler tillverkade av gamla lastpallar blir i sin enkelhet ett snyggt, stilmässigt avbrott i en modern inredning.Detta bord fungerar såväl i ett vardagsrum som sommarens uteplats. Här får loungegruppen i rotting ett mer personligt uttryck i kombination med det ruffa lastpallsbordet.  My Homes bloggare och stylist Pella Hedeby visar hur.

 

LÄS MER: 8 snygga saker du kan göra av lastpallar – kolla in här!  

 

 
Så gör du, steg-för-steg:

1. Tvätta av lastpallarna. En skurborste och målartvätt fungerar allra bäst.

2. Om du vill ha ett mer elegant uttryck och en avtorkningsbar yta bör du sandpappra med grovt sandpapper innan målning.

3. Måla! Välj en färg för utomhusbruk för en hållbar yta. Pallarna blir även fina med betsad yta – välj en gråtonad drivvedsbets om du vill ha en mer naturlig look.

4. Skruva på hjulen. Rejäla hjul och passande skruvar hittar du i bygghandeln. Klart!   Vi har valt att använda vårt bord utan kompletterande skiva. Men om du önskar en slät skiva så är en måttbeställd glasskiva eller en zinkplåt ett fint alternativ. Själva funderar vi på att gjuta en nättare betongskiva som toppskiva till bordet. Nästa sommarprojekt! Fortsättning följer …  

 

LÄS MER: Så inreder vi uteplatsen 2016 – 34 favoritköp!

 

Bord av lastpallar
På bordet står krukor från Ikea och Zetas som är målade med svart krukfärg. De vackra vaserna ”Large bottle” är formgivna av Anna Lerinder. Vit kaffekopp från Vipp.
Bord av lastpallar
Här har vi valt att använda bordet utan kompletterande skiva. Ett tips är att komplettera med en måttbeställd glasskiva, en zinkskiva eller varför inte gjuta en skiva i betong för att förstärka den ruffa looken.
Bord av lastpallar.
Rejäla hjul hittar du i Bygghandeln.

   

LÄS MER: Så bygger du en egen barnsäng – Pella Hedeby tipsar