My home / Inspiration / Guider / Så skapar du...

Så skapar du höstens badrum 2015

Vitt kakel är fortfarande det populäraste valet i svenska badrum. Men hösten 2015 uppdaterar vi det vita med personliga detaljer och nya material. Här berättar inredaren Anna Marklund Karlsson hur du skapar tre av höstens största trender.

 

1. Bohemiskt och trärent

Looken är naturlig och varm och har generösa inslag av trä. Tonerna är jordnära och kombineras med vita nyanser, gärna vitmålade plankor. Keramisk tolkning av trä är ett perfekt drag för den som vill ha naturtrogna och tåliga plattor på väggar eller golv. Stilen är en aning lantlig och spartansk med möbler och detaljer som även platsar i rummet på landstället. Vackra ramar och levande ljus höjer känslan och krämer, tvålar och flaskor med ekologiska produkter är typiskt. Passar den bohemiska livsnjutaren som spenderar mycket tid i badrummet och som älskar naturmaterial och trä.  

2. Lyxig marmor & Gyllene metall

Stilen är i grunden ren och enkel med flera nyanser av vitt. Stora vita kakelplattor fungerar lika bra som mindre varianter och att mixa olika storlekar, mönster och former är helt rätt. Badrumsmöblerna är vita och eleganta och vackra knoppar eller beslag förstärker stilen. Material som porslin, mässing, koppar och marmor förgyller det sobra badrummet och ger en både lyxig och modern känsla. Stilen är klassisk, alltid aktuell och håller i alla lägen. Passar för den som är både traditionell och trendig och som gillar att byta ut och förändra med smakfulla detaljer.  

3. Svart, vitt & grafiskt

 

Stilen är avskalad och grafisk och tonerna går i varierande nyanser av vitt, grått och svart. Olika grafiska mönster blandas gärna och hexagoner är hett, både på väggar och golv. Material som krom och rostfritt är ett måste och detaljerna har enkla linjer.  Badrumsmöblerna har pushfunktion och luckorna är släta, enkla och ofta klarlackade. Teknik är superviktig både när det gäller belysning och ljud. Den något strama stilen passar den moderna som gillar svart-vit form och som hellre satsar krutet på teknik än på pynt.

 

 

 

LÄS MER: vanor och ovanor i våra badrum – detta visste du inte!