My home / Inspiration / Guider / Stylisten: 10 designhotell...

Stylisten: 10 designhotell jag vill resa till

Gotland, Grekland, Paris eller Barcelona – vart vill du helst resa? Stylisten Pella Hedeby har valt ut 10 designhotell hon drömmer om att besöka just nu.

52s01-pellabildny-36”Att säga att detta är min bucketlist är kanske tufft. Men med åren har jag insett att perfekta hotell är just den perfekta inramningen på semestern. I mina ögon är det inte lyx i kubik som räknas, utan en smakfull avvägning mellan personligt trivsamt och lyxigt inspirerande. Några av mina tips är klassade som designhotell – men jag skulle ge dem alla en handfull stjärnor på min stilbarometer.”
Pella Hedeby, stylist och bloggare på Myhome.se

 

 

 

Storstadssemester

Stadspuls, shopping och inspiration.

 

20s198-emile-78

Paris – Hotel Emile

Vackra Paris! En dröm för en mysig långweekend fylld med shopping, vin och god mat. Hotel Emile ligger perfekt beläget i distriktet Marais. Frukost ingår och du befinner dig mitt bland mysiga shoppingstråk, på bekvämt gångavstånd till favoriten Merci. Moderna rum med en mysig parisisk charm.

Hemsida: hotelemile.com

 

20s198-sp34-424

Köpenhamn – SP34

Inspirerande Köpenhamn. På lagom avstånd för en stor dos design, smakfullt curerat av stilfulla danskar. Som vi konstaterade vid senaste besöket. Allt är snyggt. Varenda butiksskylt utstrålar stilkänsla … Hotell SP34 är inget undantag. Rummen är smakfullt renoverade med dämpad färgsättning och genuina ekdetaljer och designlösningar. Badrummen med vitt baskakel och tvättställsbänk i betong inspirerar till kommande badrumsinredningar.

Hemsida: sp34.hotelincopenhagen.net

 

20s198-rambla-380

Barcelona – Praktik Rambla

Jag har ännu inte besökt Barcelona – men efter detta hotelltips från min vän Anna (som inte bara är en mästare på att nosa upp hotell med den rätta känslan utan även är bästa resesällskapet) så är Barcelona ett måste på min lista. Hotell Praktik Rambla uppfyller alla mina högt ställda krav på design med ett personligt anslag. På det här hotellet hittar du fina historiska inslag mixat med en modern inredning. 

Hemsida: hotelpraktikrambla.com

 

20s198-clara-258

Stockholm – Miss Clara

Stockholms vackraste designhotell. Modern och harmonisk inredning ritad av arkitekttrion Claesson, Koivisto och Rune. Ren perfektion!

Hemsida: missclarahotel.com

 

20s198-cube-842

Palma – White Cube

Det här är inte ett hotell utan en privat lägenhet som du kan hyra via HomeAway. En minimalistisk dröm belägen i den gamla delen av Palma. Två av mina tidigare kollegor har bott här och vitsorden är idel guld. Ett toppenalternativ för den som önskar såväl stadspuls som sol.

Hemsida: homeaway.com

 

Solsemester

”Gemensamt för mina önskeresmål för sol- och sommarsemester
är platser och natur som jag inspireras mycket av. Vita kalkade
städer och blått grekiskt hav eller det vita magiska ljuset över
Gotlands stenstränder. Total rekreation.”

 

20s198-giorgio-920

 Mykonos – San Giorgio 

Min hittills bästa semester. En veckas lyxigt, kravlös känsla i härligt inspirerande omgivning på designhotellet San Giorgio. Här har man lyckats balansera smakfull enkelhet med rustikt bohemchica inslag. Inspiration deluxe med gedigen detaljkänsla som gör att man vill plocka med sig inredningen hem i sin helhet. Som bonus en personlig och trevlig service.

Hemsida: sangiorgio-mykonos.com

 

20s198-sophia-128

 Santorini – Sophia Suites 

Efter att ha följt fotografen Sara Medina Linds Instagram-rapport från hennes vistelse på Sophia Luxury Suites i Grekland så hamnar en semester här på topp på drömskelistan. Vackra rum med moderna designklassiker i kombination med rustika inslag mot de vita putsade ytorna och en utsikt som fullkomligt tar andan ur en.

Hemsida: sophiasuites-santorini.com

 

20s198-anemi-804

Folegandros – Anemi hotel

Ännu ett Grekiskt hotell. Här förförd av rummens minimalistiskt vita inredning som känns lyxigt luftig och fräsch. En motsvarande modern inredning kan lätt tendera at få ett kallt kantigt uttryck. Den stora infinitypoolen toppar den lyxiga känslan.

Hemsida: anemihotel.gr

 

20s198-furillen-430

Gotland – Fabriken Furillen

Mitt drömresmål nummer 1. Jag kan inte tänka mig en mer inspirerande miljö än Gotlands karga vyer. På Fabriken Furillen har de verkligen lyckats skapa en inredning och miljö i perfekt harmoni med den omgivande naturen. Enkelt, vackert och drömskt. Måste dit!

Hemsida: furillen.com

 

20s198-sagverket-440

Höga kusten – Sågverket 

Mina Norrländska rötter längtar hem och charmas av Sågverket på alla sätt. Rummen, omgivningarna, den genuina känslan och det varma anslaget. 

Hemsida: sagverket.se

 

LÄS MER: Kika in hemma hos stylisten Pella Hedeby