My home / Inspiration / Guider / Twista till ytor...
Foto: Favoritdekor.se

Twista till ytor med dekor

Förändringar i hemmet vill alla ha med jämna mellanrum, även om det ibland kan vara små ändringar.


Av: Anna Marklund Karlsson

Att förgylla med dekor är ett enkelt knep att göra stora förändringar med små medel. Byt kakel på en kvart, klä om lådfronterna på ett kick eller pryd väggen med dekor istället för att tapetsera. Perfekt för den lilla ytan som saknar twist, både för vuxna och barn.   Väggdekor, To Do, vinyl, 40x50 cm, 315 kr, Ferm Living..Foto: Ferm Living

Väggdekor & väggtext

Väggdekor och stickers används till utsmyckning av vägg och kan vara ett bra alternativ till tapet och tavlor. Dekoren kan även användas som praktiska griffeltavlor för till exempel veckoscheman, inköpslistor eller meddelanden. Väggtext är en annan uttrycksfull dekor med till exempel recept eller något betydelse fullt citat.  

 

Dekorplast, Tegel röd, B:45 cm, 79 kr/m, Vinylahem.se.Foto: Vinylahem

Dekorplast

Dekorplast är ett perfekt material vid förändring av ytor som till exempel bokomslag, skåpdörrar och lådor. Täck hela ytor eller skär ut egna motiv och mönster. Dekorplasten säljs per meter och finns med olika mönster och kulörer.

  Kakeldekor, Svartgrå Mosaik, 15x15 cm, 399 kr/24-pack, Fyndiq.se.Foto: Fyndig.se

Kakeldekor

Kakeldekor är ett billigt och bra sätt att förändra utan att kakla om. Funkar lika bra i köket som i badrummet. Dekoren finns färdigskurna i standardstorlekar med varierande motiv och kan dessutom likna mosaik, sten, trä och metall. Fotokakeldekor är ett lyxigare alternativ av dekor som ger motiven en djur och exklusiv finish. Fotokakeldekor finns både i standardstorlekar och kan även skräddarsys till kaklets storlek eller till hel dekor på väggen. Utgå från egna motiv eller välj bland utvalda bilder.  

 

Fönsterfilm, Graphite, 48x120 cm, 329 kr, från Siluett Frost.Foto: Siluett Frost

Fönsterfilm

Fönsterfilm är ett dekorativt insynsskydd för glas eller fönster och finns både med motiv eller slät frostad. Filmen finns i olika mått och kan även måttbeställas. Insynsskyddet fäster på rena, blanka ytor utan lim och kan tas ner och flyttas utan att lämna märken efter sig.    

 

 

       LÄS MER: Inred med årets trendfärger 2016 – rosa och ljusblått!