My home / Inspiration / Hemma hos / Så lyfte bloggaren...
Den blå tråden är tydlig i bloggaren Karina Kaliwodas hem — färgen återkommer i alla hemmets rum.

Så lyfte bloggaren den slitna vindsvåningen

Bloggaren Karina Kaliwoda förvandlade den slitna vindsvåningen i Hamburgs Rindelwald till en levande juvel.

Text: Marion Hellweg Foto: Shanti Broeng/Linnea Press

– Bremen är bra, men vi gillar Hamburg ännu mer, säger Karina, som för tre år sedan flyttade med sin man Thorsten från förstnämnda stället till den gamla Hansastaden vid floden Elbe.
– Vi är båda från norra Tyskland och älskar allt som har att göra med vatten – bi­floden Alster, skeppen, hamnen och närheten till havet, fortsätter hon.
– Dessutom är Hamburg inte alltför långt bort från våra familjer och staden är bara underbar! Vi njuter mycket av stads­miljön samtidigt som vi bor i ett väldigt lugnt ­område – perfekt.

Men när paret första gången kom till den 140 kvadratmeter stora vindsvåningen blev de ganska spaka.
– Lägenheten hade stått tom länge och man kan säga att skicket inte var det bästa. Dessutom ligger den på fjärde våningen utan hiss, säger Karina.
– Det vi föll mest för var kanske de breda golvbrädorna och takhöjden, men tyvärr var golvet i så dåligt skick att vi inte kunde behålla det. Däremot såg vi genast potentialen! Det var verkligen en oslipad diamant.

De för vindsvåningar typiskt sneda väggarna och vinklar och vrår samt stora takfönster gör lägenheten charmig och luftig, och golvproblemet löste Karina och Thorsten helt enkelt genom att låta ett proffs lägga in ett laminatgolv som ser ut att vara gjort av valnöt.
– Renoveringskostnaderna var verkligen värt det, säger Karina.
– Nu är vårt hem precis som vi har drömt om!

 

”Den ljusblå tapeten från Tapetenagentur.de finns tyvärr inte längre att få tag på”, säger Karina.
bla-hemmet09
”Den lilla byrån har jag charmat av min far”, säger Karina. Säng och bordslampor från Ikea. Sängkläder, H&M Home. Porslinsfåglar, Urban outfitters.com. Inramat vykort, ­Bo­concept. Pall från Day.
bla-hemmet13
Karinas inredningstips: ”Gör en moodboard för att komma ihåg alla idéer och se dem framför dig.” Följ Karinas fortsatta fixande med lägenheten med många DIY-tips på hennes blogg: Ohwhataroom.de
bla-hemmet17
Karina är inget fan av färg. ”Mest av allt gillar jag svart, vitt och grått”, förklarar hon. Soffa och lampa från Ikea. Kuddar, H&M Home och Dawanda.com/shop/philuko. Pläd, Davidfussenegger.com. Bord från Ebay. Stolar, Jos-wohnen.de. Väggdekor, Ferm Living. Bilder och sittpuff, westwing.de.
bla-hemmet03
Den djupblå nyansen håller ihop rummet på ett väldigt fint sätt.
bla-hemmet11
Också kylskåpet går i blått. På väggen har Karina målat ett fält med griffelfärg.
bla-hemmet10
På köksluckorna sitter snygga läderhandtag.
bla-hemmet16
Dagsljuset flödar fritt överallt. Den ­grafiska tapeten, ”Little Trees” från Midbec, bryter av snyggt mot den blå väggen.
bla-hemmet06
Pappershusen är köpta i norra Frankrike och ljusstakarna kommer från Finnsdottir.
bla-hemmet12
Över gungstolen från loppmarknad hänger ett mysigt fårskinn köpt på en marknad i Hamburg. Lampa och sittpuff från Westwing.de.
bla-hemmet14
I vintagehyllan från String har allt sin plats. ”Det är hemtrevligt att ha överblick”, tycker Karina.
bla-hemmet02
Bra DIY-tips! Karina pimpade den runda Ikeaspegeln med ett robust upphängningsband från Hay. Duschdraperi från Ikea. Taklampa, Habitat.
Några kvistar i en vas ger en fräsch vårkänsla.

 

 

 

 

 

 

LÄS MER: Du har väl inte missat vår shop med över 80 000 inredningsprodukter? Klicka på ”Proffsens val” så får du se redaktionens favoritköp just nu