My home / Inspiration / Hemma hos / Blossom Tainton: ”Soffan...
Blossom Tainton Lindquist har nyligen flyttat från en lägenhet i stan till en villa. Häng med in i hennes rörelserum där hon tränar yoga.

Blossom Tainton: ”Soffan är karamellen”

Blossom Tainton Lindquist känns lite som en modern Pippi Långstrump, stark och full av energi. Och hon gillar Villa Villerkulla-känslan i sitt röda hus.

Av: Jörgen Cardell Foto: Peter Holgersson

På din egen hemsida skriver du mycket om balans och harmoni. Vad betyder ditt hem ur den aspekten?
– Hemmet är allt. Det är där harmonin finns. Att bo i en vindsvåning på Söder innebar inte harmoni för mig. Jag var inte kreativ där, det var som att bo på hotell. Jag ska inte vara uppe i skyn. Jag behöver grunda och ha markkontakt. När jag kommer hem här har jag återhämtat mig efter en timma. Det är ju just därför man har ett hem.
Det är inte så länge sedan som ni lämnade lägenheten på Söder. Vad gjorde att ni tog det steget?
– Det tog lång tid att komma fram till det beslutet, och jag tycker ju själv att förändring är viktigt. Det behövs variation – man ska göra lite uppbrott i livet. Vi fick kraft och energi även i vår relation. Vi sålde lägenheten först utan att veta var vi skulle komma att bo. Jag tror på konceptet att man måste stänga dörrar för att kunna öppna nya. Det här huset var kärlek vid första ögonkastet. Vår sjuttonåring hittade sitt rum direkt, och det kändes bra.
Berätta om dina yogastunder!
– Jag gör det för mitt eget välbefinnande, och de kan vara allt från tio minuter till två timmar. Det är en ritual med mycket levande ljus. Men det kan också vara Aerosmith på högsta volym och alla lampor tända. Just belysningen är viktig för mig. Jag har lärt mig av ljusproffs att till och med ljussätta lampor. Jag har väldigt mycket levande ljus, många ljuskällor och får aldrig nog av olika lampor! Det ger mig energi även under den mörkaste årstiden.
Vilka är dina bästa tips för enkla träningsövningar på hemmaplan?
– Att följa en dvd är jättebra. Då kan du hålla dig till någonting. Dvd:n har en viss längd, och du vet att du får med allt och hur lång tid det kommer att ta. Våga åka med i passet bara! Det är tidseffektivt att träna hemma, kombinera det sedan med någon utomhusaktivitet. Om du bara skaffar dig några redskap kommer du väldigt långt. Det kan vara ett hopprep som är ett enkelt sätt att träna konditionen på. Det behövs lite till en liten kostnad för att ändå vara välutrustad.

Det här är Blossom

Namn: Blossom Tainton Lindquist. Ålder: 52. Familj: Maken Hans, barnen Robin och Kevin, 30, samt Elliot, 20. Bor: I rött trähus i norrförort i Stockholm. Gör: Personlig tränare, holistic lifestylecoach och artist. Hela tiden ute på olika event och training camps. Aktuell: Lanserar i slutet av januari en ”PT online”-tjänst  som heter ”House of Blossom”. Producerar också podcast med samma namn, med innehåll om hälsa, träning och livsstil.

Blossom_1
Hemmet är viktigt för Blossom Tainton Lindquist. ”Det är här harmonin finns. När jag kommer hem har jag återhämtat mig efter en timma”, säger hon.

 

Blossom_2
Det börjar skymma, men Blossom jobbar vidare med att utveckla nya träningspass. Här i rörelserummet jobbar hon fram de flesta av sina pass. Tv:n är inte till för slötittande, utan för att träna eller att titta tillbaka på gamla produktioner.

Blossom_6
”Under yogastunderna tänder jag en massa levande ljus. Det är nästan som en ritual”, säger Blossom.

 

Blossoms 3 bästa tips för ett rörelserum

1. Ytan är viktig
Jag ska kunna röra mig, stå på händer men också kunna göra fotograferingar.

2. Skapa funktioner
Det får inte bli övermöblerat. Det ska vara lätt att flytta på saker och på sätt skapa olika funktioner i rummet.

3. Våga färg!
Våga använda färg. Soffan är karamellen i det här rummet. Man blir glad bara av att se den och den fungerar bra att packa på inför mina resor.

Husförhör med Blossom

Beskriv din stil i en mening.
– Jag är usel på inredning. Det blir nog en mischmasch av grejer som jag gillar och sådant som hängt med genom åren. Allt är inte skräddarsytt. Jag är ingen slit-och-släng-person. I min drömvärld skulle en stylist komma och fixa allting. Jag är inte för ljust-och-fräscht-konceptet. Folk ska känna sig hemma här, och det ska inte se ut som en inredningstidning.

Hur ofta möblerar ni om?
– Just nu är det mest små ommöbleringar, en stol eller så. Vi är faktiskt lite låsta av vår 400-kilossoffa som vi tog hit från vår vindsvåning på Söder.

Form eller funktion – vilket går först för dig?
– Jag tycker det är svårt att välja, form and function är till och med ett begrepp i mina träningsprogram. Har man en bra funktion får man ofta en fin form också, det kommer på köpet.

Favoritfärger?
– Lila och orange. Det är återkommande färger som är tidlösa för mig. Lila står för hopp och det finns en solig värme och energi i orange. Som kontrast gillar jag svart och vitt.

Vad gör du med möbler och prylar du tröttnat på?
– Är de i bra skick säljer vi dem på Blocket eller ser till att de kommer någon annan familjemedlem till gagn. Vi har inte så mycket onödiga prylar.

Ditt dyraste köp till hemmet?
– Det är den där 400-kilossoffan i design av Rolf Bendz. Den är jättesnygg och dyr, men varför ska man köpa en soffa för 75 000 kronor? Det kanske var i en stund av storhetsvansinne? Den passade verkligen perfekt i vår förra våning.

Hur har din stil förändrats under de senaste tio åren?
– Egentligen ingenting, men den blir enklare och enklare. Bort med stora saker som tar plats och ersätt med enklare och mindre.

Nästa projekt i huset?
– Det handlar mest om det utvändiga. Vi har en naturtomt som sluttar i kombination med barnbarn. Vi behöver lite fix på tomten för att få till plana lekytor. I min drömvärld skulle jag också ha en bastu.