My home / Inspiration / Hemma hos / Bunker till salu...
Foto: Nicholas Almanakis.

Bunker till salu – insidan får dig att häpna!

Entrén kunde inte vara mindre anspråkslös. Nu är en bunker till salu – med en fullständigt unik insida på 1000 kvadratmeter.

Bunkern till salu är en före detta civilförsvarsanläggning i Alingsås. Med en karakteristiskt diskret ingång ligger den insprängd i berget, men det är insidan som verkligen är något utöver det vanliga. Bergrummet är fullständigt ombyggt till restaurang- och konferensanläggning men kan enligt mäklaren användas till en rad olika verksamheter. Totalt handlar det om en yta på cirka 1000 kvadrat och till det kommer mark på ungefär två hektar som i annonsen beskrivs ligga ”högt och vackert” och hela anläggningen omges av fin natur. 

Eftersom bunkern är insprängd i berget kan köparen enligt mäklarens annons räkna med att slippa uppvärmningskostnader. Anläggningen håller en jämn temperatur året om. I dag rymmer bergrummet bland annat kristallkronor i taket, flera helkaklade toaletter, ett stort rum med bar, konferenslokal, restaurangkök och flera sovutrymmen med bland annat 48 bäddplatser. 
Mäklaren nämner en rad olika tänkbara sätta att använda bunkern – allt ifrån lagring av vin, ost, whiskey eller farligt avfall till skjutbana, paintball, äventyrspark, nattklubb, filmstad, musikstudio eller  vandrarhem.

Utgångspriset är satt till fyra miljoner kronor. 

Bunker, bergrum
Foto: Nicholas Almanakis.
Bunker, bergrum
Foto: Nicholas Almanakis.
Bunker, bergrum
Foto: Nicholas Almanakis.
Bunker, bergrum
Foto: Nicholas Almanakis.
Bunker, bergrum, kök
Foto: Nicholas Almanakis.

LÄS MER:  Kolla in i slottet som är till salu i Skåne

Du hittar mer info om bunkern hos mäklaren