My home / Inspiration / Hemma hos / De inreder i...

De inreder i industristil – kolla in för inspiration!

Det slitna och övergivna får nytt liv hos Jessica och Helena. Paret har skapat ett ljust hem i industristil där patina möter moderna detaljer – och där det ständigt pågår nya projekt.

Av: Anna Ahlholm Foto: Sofi Sykfont

Högst upp i huset i Olympiaområdet i Helsingborg ligger en lägenhet i två plan fylld av kreativitet. Här finns spännande detaljer som Jessica, 26, och Helena, 38, byggt själva, fyndat på loppisar eller hittat någonstans där det var menat att slängas, men som nu får nytt liv.
Färgskalan i lägenheten går i vitt, svart och olika gråtoner. 
– Vi gillar färg, men vill helst inte ha så mycket i inredningen, säger Helena.

En hel del av inredningen har Helena gjort själv. Hennes kreativitet syns i allt från lampor, ljusstakar och kuddar till vissa av möblerna. Jessica tycker också om inredning, men hon överlåter byggandet till Helena.

Industristil hemma hos inspiration07
Trappan leder upp till en stor och öppen våning med högt i tak. På väggen sitter egna foton, prints och siffror från London. Lakritstavla målad av Birgitta Olsson. Vimplar som Helena gjort själv och koffert från Granit.
Industristil hemma hos inspiration04

 

Industristil hemma hos inspiration01
Jeansen hänger i prydliga rader. Kedjor håller upp armeringsjärnen.
Industristil hemma hos inspiration03
Matbordet har Helena byggt själv. Stolarna fyndades på auktion några år innan de blev populära. Tavlorna ovanför matbordet är foton som Helena tagit i London.

 

Inspiration hittar paret överallt. Den kan komma från bloggar, naturen, Instagram, Pinterest, magasin och tv. Som när Helena såg Martin Timell bygga ett bord på tv och fick idén att bygga ett liknande med en gammal dörr som hittades utanför hennes pappas uthus. Pappan är möbelsnickare och har hjälpt Helena mycket genom åren. 

Att våga blanda och inte vara rädd är något som Helena och Jessica lever efter. Att inreda med känsla. Saker och prylar kan man hitta nästan överallt. Nätauktioner, loppisar och second hand-butiker besöks när tillfälle ges.
– Ibland kan vi bara ”trilla över” saker när vi är iväg någonstans, säger Jessica. 
Som bänken som står i vardagsrummet med högar av magasin. Den hittades i Vallåkra utanför ett hus. Paret frågade ägaren om de fick köpa bänken, men mannen som ägde den skänkte bort den eftersom han tyckte att den var så skruttig.
– Vi älskar den, mycket patina som ger liv i möbeln, säger Helena.

I inredningen syns också att Helena arbetar på Granit, mycket korgar och annat kommer från butiken. 
Överallt ser man fotografier från parets gemensamma resor. Vackra bilder samsas med skyltar, citat och små meddelanden och ger besökaren en bild av ett hem fyllt av kärlek, värme och inte minst – kreativitet.

 

LÄS MER: Så fixar du industristilen – 26 prylar att förälska sig i!

 

HÄR BOR: Helena jobbar på Granit och som fotograf. Jessica studerar till sportmarknadsförare. Här bor också katterna Juni & Timon. BOSTADEN: Lägenheten på 94 m2 ligger i i ett K-märkt hus från 1935 i området Olympia i Helsingborg. ÖNSKEPRYL: Ett hus. INSTAGRAM: @kullefoto och @bykulle

 

Industristil hemma hos inspiration10
Soffa från Ikea, soffbordet som Helena byggt själv, korgstolen från Granit och den stora tavlan har tjejerna gjort själv av måttbeställd tapet från Photowall som limmats upp på en stor skiva.
Industristil hemma hos inspiration09 Industristil hemma hos inspiration08
Industristil hemma hos inspiration05
Helenas arbetsbord är ett gammalt tapetseringsbord som hon fått ärva av svärmor. Den grå lampan på skrivbordet kommer från Ikea.
Industristil hemma hos inspiration02