My home / Inspiration / Hemma hos / Familjens uteplats deluxe
Uteplats med extra allt. Altandäcket är utbyggt i fyra omgångar och Finn har passat på att lägga trallvirket på ett nytt håll vid varje fas. Det ger liv åt det 140 kvadratmeter stora däcket.

Familjens uteplats deluxe

Ett stort altandäck blir lätt en tryckimpregnerad öken med en grill och ett tanigt olivträd som enda avbrott. Men det går att göra något åt. Kolla in Pernilla och Finn Elfströms trädäck, fullt av liv och finurliga lösningar!

Av: Karin Hylander Foto: Anders Andersson

Pernilla och Finn bor i ett vitt tjugotalshus mitt i Varberg. Den 900 kvadratmeter stora trädgården domineras av trädäcket, som upptar mer yta än själva huset. Det började med en liten altan framför vardagsrummet, sedan har den vuxit i fyra omgångar. Senast tillkom spa-avdelningen. Det är Finn som snickrar och Pernilla som står för design och växtval.
– Jag ville ha en mera lättarbetad trädgård. Den var för stor att sköta förut. Nu är det bara avstressande och roligt att gå här och pula, säger Pernilla.

Paret har inte tagit hjälp av någon trädgårdsarkitekt utan har skapat sin barfotavänliga oas efter eget huvud. Resultatet är en väl sammanhållen yta som ändå bjuder på ständiga överraskningar och mycket rumslighet.