My home / Inspiration / Hemma hos / Grafiskt drömhem vid...

Grafiskt drömhem vid Dalälven

När Therese och Toni fann huset vid Dalälven var det kärlek direkt.
– Ja, det har ett fantastiskt läge och fin arkitektur.
Även om det var galet mycket furu, såg vi bara möjligheterna.

Av: Anna Mård Foto: Sofi Sykfont

Med utsikt över Dalälven har Therese och Toni skapat sig ett modernt hem i tegelvillan i Djurmo. Med loppisfynd och ommålade nätauktionsköp har de inte gett avkall på vare sig karaktär eller känsla.
Therese älskar det grafiska och att jobba med kontraster, så den stilen är konsekvent i hela huset, med några få färgaccenter.
Huset har också gett dem möjligheter att pröva idéer och skapa något utöver det vanliga. Vardagsrummets vita golv och väggar och stora fönster ut mot Dalälven har gjort rummet nästan fluo­recerande när solen lyser in.
– Kan man ha en bättre fotostudio, skrattar Therese, som bland annat jobbar som barnfotograf.

Husets interiör har fått växa fram, vilket har blivit en spännande mix.
– Jag ville att alla rum skulle berätta en historia. Vi ville dessutom ha stora rum med en öppen planlösning mellan kök, matsal och vardagsrum. Vi älskar att ha folk på besök och barnen har ofta kompisar här, så det passar oss väldigt bra.
Köket är stilrent med rena former och bra arbetsyta. Inredningen vilar på en lugn bas i svart och vitt med olika färgaccenter.
Therese och Toni lägger mycket tid på att både formge och tillverka stora delar av inredningen själva.
–Vi har inte kommit till utsidan än, så vi får se vad det blir av den delen, säger Therese.

 

Vilka bor här?

Therese och Toni med barnen Alva och Jesper samt katten Sigge. Gör: Therese jobbar som fotograf och personlig assistent och Toni som larmsamordnare åt Borlänge kommun. Husfakta: Huset är på 198 kvm +135 kvm biarea. Fördelat på 5 sovrum, ett kök/matrum, vardagsrum, gillestuga, allrum samt massa förråd, pannrum och tvättstuga. Så tillbringar vi helst en söndag: Med nära och kära. Lika gärna lugnt på hemmaplan som fart och fläkt på bortaplan. Hit går drömsemestern: Älskar sol, bad och värme så erbjuds det är vi nöjda. Favoritmiddag en fredagskväll? Om barnen får bestämma blir det tacos eller pizza till fredagsmys.Vem bäddar sängen? Mestadels Therese (de gånger den bäddas). Vilken kändis skulle ni helst bjuda på middag? Vi har svårt att enas om vem det skulle bli, men Zlatan står högt på listan.