My home / Inspiration / Hemma hos / Hel ö-grupp till...

Hel ö-grupp till salu – med eget skyttevärn, bunker och kanontorn

Dags att vässa öronen och ringa banken för alla som drömmer om en egen ö-grupp, havsutsikt, bunker, skyttevärn och ett eget kanontorn. Nu kan allt det bli ditt – för ungefär lika mycket som en genomsnittsvilla i Stockholm kostar.

Möjligheternas hus. En sliten klyscha som kanske oftast handlar om att du kan räkna med att de närmaste åren vara dränkt i slipdamm och renoveringsångest. 
I just det här fallet är det däremot inte svårt att se möjligheter utöver det vanliga. Eller som mäklaren skriver i annonsen ”samköp denna ö med familj eller släkt, så har ni det perfekta fritidsboendet, eller om ni har någon bra affärside att nyttja ön och dess byggnader.”
Den före detta militärön Spikarna är egentligen en liten ö-grupp som är till salu och ligger strax utanför Alnön vid Sundsvall. Här finns förutom en huvudbyggnad en rad olika militära byggnader och objekt som ingår i köpet. Allt ifrån logement, förrådsbyggnad och grillplats till bergsrum, skyttevärn och ett eget kanontorn. Utöver det kan köparen se fram emot bastu, långa stränder, egen hamn med pir och en iögonfallande havsutsikt från både huvudbyggnaden och de mindre byggnaderna. En gammal grävmaskin ingår också. 
Det större huset är byggt 2002 och är på 60 kvadrat. Härifrån finns också en ingång under huset till bergsrummet. Övriga byggnaderna har militären låtit bygga. Förutom den totala tomtarean på 127 hektar ingår också småviltsjaktsrätt och fiskerätt för två laxfällor. 
Priset då? Ja, för ungefär lika mycket som för en genomsnittligt villa i Storstockholm kan allt det här bli ditt. Utgångspriset är satt till 6 miljoner kronor. 

 

Ö, ögrupp, havsutsikt, militärö,
Foto: Mäklarringen.
Ö, ögrupp, havsutsikt, militärö,
Foto: Mäklarringen.
Ö, ögrupp, havsutsikt, militärö,
Foto: Mäklarringen.
Ö, ögrupp, havsutsikt, militärö,
Foto: Mäklarringen.
Skärmavbild 2016-04-28 kl. 09.54.08
Foto: Mäklarringen.
Skärmavbild 2016-04-28 kl. 09.53.07
Foto: Mäklarringen.

Skärmavbild 2016-04-28 kl. 09.53.46

 

LÄS MER: Kolla in bunkern som får dig att häpna

Du kan läsa mer om ögruppen hos mäklaren