My home / Inspiration / Hemma hos / Hemma hos Åsa...
Titta in i Hollywoodfruns lyxiga trevåningsvilla i Los Angeles.

Hemma hos Åsa Vesterlund

Hollywoodfrun Åsa Vesterlund äger tre hus. Till tre­våningsvillan i Hollywood åker hon som retreat och yogar och tar det lugnt.

Av: Frida Funemyr Foto: Frida Funemyr

Hur mycket tid tillbringar du här?
– Just nu tillbringar min man mer tid än jag i Los Angeles, men under inspelningen av ”Svenska Hollywoodfruar” så var det tvärtom. Normalt sett använder vi oss av huset tre nätter per vecka, ibland mer.
Vad gör du här?
– Min första tid här gick ut på att bara lära mig var olika saker fanns. Allt från matvarubutiker till kemtvätt, veterinärer och gym. Nu har jag träffat nya vänner som är jättesnälla och visar mig runt och tar med mig på olika aktiviteter.

Hemma hos Maria Montazami


– Min man har alltid velat flytta tillbaka till Los Angeles, men jag har inte varit så sugen. I vintras började han jobba som konsult för kändissjuk­huset Cedar Sinai i Beverly Hills. Detta innebar att han skulle jobba 2–3 dagar per vecka i Los Angeles. Efter att jag blev erbjuden att medverka i ”Svenska Hollywoodfruar” så tänkte jag att då kan lika gärna jag flytta dit med honom.

Hemma hos Maria Montazami


– Vårt hus i Hollywood Hills har tre våningar, men mellanvåningen och vardagsrummet är där vi håller till mest. Fönsterna släpper in jättefint ljus hela dagen. Stora dubbeldörrar som man lätt öppnar och som leder ut mot terrasserna där man kan tillbringa timmar och bara njuta av utsikten. Här finns  även en öppen spis som är gasdriven vilket faktiskt kommer väl till pass på kvällarna. Vi har även en stor mjuk soffa som vi gärna hänger i om kvällarna. Om man inte vill titta på utsikten så kan man alltid vila ögonen på tv:n som hänger ovanför den öppna spisen. Köket är ganska litet, men jag lagar ändå inte mat.

 

LÄS MER! Kika in fler kändishem

 

Det här är Åsa:

Namn: Åsa Vesterlund. Ålder: Snart 40. Familj: Min man Dr. Darrin Frye, tre hundar Zola, Kivi som är en räddningshund, och Sigfrid. Gör: Tv-personlighet. Mångsysslare inom fastigheter, sjukvård och hälsa. Aktuell: Medverkande i höstens säsong av ”Hollywoodfruar”, som börjar sändas 30 september i TV3. Bor: Hollywood Hills, CA, Palm Beach, Florida samt ett hus i Kansas  (”Men där bor vi inte.”) Intressen: Träning, boxning, tennis, gym, löpning. Shopping, djur, fotografering och resor. Jag älskar även att titta på alla möjliga dokumentärer.

Åsas tre bästa tips för vardagsrummet:

1. Vackra levande blommor.
2. Doftljus.
3. Fina tunga böcker på vardagsrumsbordet.

 

 

Husförhöret

Beskriv din inredningsstil:
– Huset i Hollywood är väldigt olikt huset i Florida. Huset i LA är lite zen-inspirerat, minimalt med möbler och krimskrams. Jag har monterat upp en yoga-gunga på ena terrassen och har även en jättefin liten Buddha som vakar över oss. Jag gillar att mixa fina dyra basmöbler med personliga saker som jag hittar lite överallt. Levande ljus och mycket blommor är ett måste!
Hur såg ditt flickrum ut?
– Jag växte upp i Piteå ute på en bondgård. Mitt rum var väldigt stort och tjejigt. Jag hade Carola-planscher på väggarna och en stor spegelvägg som jag brukade dansa framför. Jag samlade på kaktusar som jag hade uppradade i fönstret.
Vilken möbel i huset räddar du först om det börjar brinna?
– Huset och alla möbler är försäkrade så jag skulle nog inte bry mig sa mycket om möblerna, men däremot så skulle jag rädda en orkidé som jag fått nyligen. Jag vet, det låter väldigt konstigt men den blomman betyder väldigt mycket för mig.
Ditt dyraste inköp i hemmet?
– Förmodligen schäslongen från Design Within reach.
Ditt bästa köp?
– Helt klart min yoga-gunga på terrassen!
Vad kommer aldrig över tröskeln?
Förutom ett par foppatofflor? Lätt val, en lazyboy stol som man kan vicka bakåt som har en kopphållare – mer redneck än det finns inte!

Funktion eller form, vad kommer först för dig?
– Svårt att säga, jag tycker nog båda två är lika viktiga.
Var handlar du möbler och inredning?
– Helt klart Restoration Hardware. Outstanding! Superservice och så snygga möbler!
Vilka färger inreder du helst med?
– Jag gillar ljusa möbler. Om jag fick bestämma så hade jag haft ett hus som var inrett i vitt, vitt och vitt. Men Darrin är tvärtom, han gillar mörkt trä. Det är inte helt lätt att hitta hus och inreda något som vi båda gillar.