My home / Inspiration / Hemma hos / Hemma hos Chippen...

Hemma hos Chippen och Oksana Wilhelmsson

På en konstgjord lyxö i Dubai bor tidvis den svenska fotbollsfamiljen Wilhelmsson. I ett palatsliknande hus omringat av palmer, mjuk sandstrand och turkosblått hav har familjen äntligen hittat hem – mitt i paradiset.

Av: Emilie Cederquist Foto: Rebecca Centrén

När Oksana såg ”Skönheten och Odjuret” som liten började hon drömma om att bo i ett viktorianskt slott. I dag har drömmen nästan gått i uppfyllelse – för när vi öppnar dörrarna till den Wilhelmssonska lyxvillan är det som att kliva rätt in i en saga. Husets storslagna 500 kvadrat inrymmer många sovrum med hotellkänsla, fem lyxiga badrum, en magisk walk in closet och bakom en lönndörr i en bokhylla gömmer sig en privat biosalong.
– Jag är så tacksam över att kunna bo som vi gör. Det känns fantastiskt att vara tillbaka här i Dubai, efter att ha varit ett tag i Sverige, och bara kunna fixa i ordning hemma, säger Oksana som berättar att huset fick genomgå en totalrenovering för att uppfylla familjens önskemål.
– Det bästa med huset är att det är stort och rymligt så att vi får plats med våra vänner och familjer när de kommer på besök. Det var något som var viktigt för oss när vi renoverade huset eftersom vi bor så långt bort.
Familjen kunde inte ta med sig några möbler från Sverige, så när det var dags att inreda var huset som en omålad tavelduk.
– Vi började verkligen från noll. Här i Dubai finns allt och lite till så det var jätteroligt men nästan lite jobbigt att välja ut vad vi ville ha. Jag skulle vilja byta inredningsstil ofta men nu reser vi mycket så vi behåller grundstilen och ändrar bara på små saker.
Familjen har skapat en enhetlig känsla i det stora huset genom att inreda stilrent med sobra basfärger som bryts av med detaljer i Hermès-orange och Valentino-rött. Oksana står för den mesta inredningen även om Christian också har ett finger med i spelet.
– Han vet hur han vill ha det men han är mer praktisk än jag. Jag vill inte ha någonting framme medan han vill ha öppna hyllor överallt. Vi följer aldrig inredningstrender rakt av. Ibland köper vi något som är inne just nu men då blandar vi alltid upp det med sådant vi gillar, säger Oksana och fortsätter:
– Det var först när vi flyttade till vårt första hus som jag fick upp ögonen för inredning, men nu är det ett av mina stora intressen.

 

 

31s26-drag2-133
”Det var viktigt för oss att få plats med alla våra vänner som kommer på besök”, säger Oksana. Det pampiga matsalsbordet har plats för tio personer. Alla möbler är inköpta på favorit-butiken Marina Home Interiors i Dubai, och tavelramarna kommer från Ikea.
31s26-dragarparet-338
Familjen spenderar mycket tid på stranden som ligger precis framför deras hus.
25s26-walkin-244
”Min walk in closet är en dröm! Den går i svart och vitt och är helt och hållet inspirerad av Coco Chanel. Efter att jag såg filmen om hennes liv ville jag ha speglar överallt! Många tycker nog att de är finare med klara glas så att du kan se alla saker men jag var bestämt inställd på speglar, jag gillar när det är ordning och reda i ett rum”, berättar Oksana Wilhelmsson.

 

 

 

 

 

 

Vilka bor här?

Namn: Christian ”Chippen” Wilhelmsson, hustrun Oksana och deras barn Naomi, 3, och Leon-Prince, 1,5. Bor: I lyxvilla på 500 kvadratmeter på den konstgjorda ön The Palm Jumeirah i Dubai och sommarhus i Hällevik, Blekinge. Bakgrund: Paret träffades 2006 och gifte sig på våren 2010. Christian har en lång fotbollskarriär i svenska landslaget och storklubbar som Roma och LA Galaxy i bagaget och Oksana kan skriva både popstjärna och modell på cv:t. Här shoppar vi helst inredning: ”I Dubai handlar vi ofta på Marina Home Interiors. I Sverige älskar vi Svenskt Tenn och Mio. Vi hade gärna tagit med oss saker från Svenskt tenn hit till Dubai om vi hade kunnat.” Nästa projekt hemma: ”Inreda nya rum till barnen och köpa mer exotiska utemöbler till vår terass”. Instagram: @oksanawilhelmsson

 

25s26-skorna-129
Oksana trivs i sin drömgarderob. Väskor från Dior, Victoria Beckham, Céline och Hermès. Skor från Giuseppe Zanotti.
25s26-sangen-925
”Jag älskar Hermès, så i det här sovrummet har jag samlat saker och inspiration från det franska modehuset. Jag vill att mina gäster ska känna av stilen ordentligt och bli inspirerade när de bor här”. Sängbord och lampor från Zara Home, pläd och askar från Hermès och skor från Louis Vuitton.
25s26-fatolj-121
”När du kliver in i vår hall välkomnas du av den här silvriga fåtöljen i viktoriansk stil som är min favoritmöbel här hemma. Jag har en likadan fåtölj fast i guld i Sommarhuset i Hällevik.”
25s26-staty-508
”Jag inspireras mycket av stilen från antikens Grekland och ville ha egendesignade marmorstatyer hemma. Men oj, vilket jobb det var! De fick göras om många gånger och det tog flera månader innan de äntligen blev som jag ville ha dem”.
31s26-poolen-1
”Hela vår familj älskar att bada”. Här sitter dottern Naomi och plaskar med fötterna vid familjens privata pool.
31s26-bion-322
Bakom en lönndörr i en bokhylla gömmer sig familjens privata biosalong. ”Det är Christians favoritrum i huset”, berättar Oksana.
25s26-klanning-110
”När jag ska på fest tar jag helst på mig en av mina fjäderklänningar — den är ett riktigt signumplagg för min garderob”, säger Oksana. Klänningarna kommer  från Bebe.
25s26-palm-279
Huset ligger på den konstsjorda ön ”The Palm Jumeriah” i Dubai. Foto: ThinkstockFoto: THINKSTOCK
31s26-utomhus-208
Den vackra poolen ligger som en L-formad, turkosblå ram kring huset. Den ena delen av poolen är grund och barnvänlig medan den andra är perfekt för en svalkande simtur.
25s26-hallen-178
Det här magnifika rummet är husets hjärta och nav — härifrån nås alla husets rum. Flera meter ovanför huvudet finns en stor glaskupol och nedanför syns det nedre planet. ”Jag har alltid gillat den gamla viktorianska stilen, så det första jag sa när vi skulle renovera var att vi bara måste ha pelare och väggpanel”, berättar Oksana.
Oksanas bästa inredningstips:

1. Haka inte på för många trender. Gör precis som du känner med din stil och inredning hemma och gå inte bara efter vad som är inne just nu. 
2. Vi satsar på stora, maffiga möbler i stället för många små saker. Ju renare stilen är desto mer trivsamt blir det och det är lättare att byta ut saker när du tröttnar. 
3. Ha alltid mycket blommor hemma! Det är det enklaste sättet att få ett hem att kännas mer levande.

 

LÄS MER: Du har väl inte missat vår shop med över 80 000 inredningsprodukter? Kolla här!