My home / Inspiration / Hemma hos / Hemma hos Erica...
”Hela kändis-Sverige bakar”-aktuella Erica Johansson låter aldrig ett koskinn komma över tröskeln.

Hemma hos Erica Johansson

I en villa i Landvetter bor Sveriges genom tiderna längst hoppande kvinna. I dag hoppar hon mellan auktioner och tycker om att inreda med hög mysfaktor.

Av: Fanny Wikander Foto: Henrik Brunnsgård

Berätta om ditt vardagsrum.
– Vi tittar gärna på film och tv här, så fokus är fåtöljerna och den stora soffan, som faktiskt har en rolig historia bakom sig. Vi skulle flytta ner soffan från Stockholm på ett släp med bara en presenning över och när vi kom till Nyköping och stannade vid en bensinstation så frågar en lastbilschaufför om det är vi som har tappat saker på vägen. Då märkte vi att soffdynorna hade flugit av så vi fick åka tillbaka och leta efter dem. Efter att vi kört i ungefär en mil så hittade vi soffdynorna och en korg på vägen. Det finns fortfarande lite märken på dynorna, men för att ha legat på E4:an ser de bra ut!
Vad gillar du för stil?
– Jag ändrar mig ganska ofta. När jag flyttade hem-ifrån var det mycket furu som gällde, sen ville jag ha allt i vitt. Just nu är jag mer inne på färg och att det ska se ombonat ut. Jag funderar även på att få in lite mer burlesk stil i vardagsrummet, med en djurmönstrad lampa och en röd medaljongtapet.
Hur märks det att just du bor här?
– Jag tycker att man känner sig avslappnad och som hemma här. Man behöver inte vara rädd för att saker ska gå sönder, och sådan är jag. Sedan märks det ju även på det stora bröllopsfotot, som kanske blev lite större än vad jag hade tänkt mig. När jag skulle köra hem det fick jag knappt in det i bilen, det var inte riktigt meningen …
Var brukar du köpa inredning?
– Jag tycker om att gå på auktioner och fynda saker. Min äldsta dotter tycker också det är roligt så vi brukar gå tillsammans. Sen har jag även fått ärva flera saker från mina mor- och farföräldrar.

Det här är Erica

Namn: Erica Johansson.
Ålder: 40.
Familj: Gift med Martin Lamprecht, bonussonen Filip, 17, och döttrarna Tess, 12, och Wilda, 6.
Bor: Landvetter.
Gör: Före detta längdhoppare på elitnivå som i dag driver Talarkompaniet, ett företag som förmedlar föreläsare, komiker och artister. Erica jobbar även som personlig tränare och grupptränare.

 

 

 

Ericas 3 bästa inredningstips

1. GÖR OM OFTA!
Köp billiga saker som är lätta att förändra med, som kuddar, gardiner och lampskärmar. Då kan du byta ut dem ofta och göra stor skillnad med små medel.
2. GOOGLA!
Sök runt mycket på nätet innan du bestämmer dig.Förra veckan ville jag köpa en stor saccosäck i zebraskinn men jag ångrade mig och det var nog tur.

3. GÖM UNDAN!
Ha mycket förvaring där du kan stoppa undan saker som du inte vill ha framme. I mina byråer har jag bland annat spel och fotoalbum. Personligen tycker jag inte heller att böcker är snyggt att ha framme, så de gömmer jag också där.

Husförhöret

 Beskriv din stil i en mening.
– Den varierar efter humör och plånbok, men ofta lite gammalt, lite nytt och med hög mysfaktor!

Hur ofta möblerar du om?
– Aldrig, men jag byter textilier som kuddar och gardiner efter årstid.

Favoritfärg?
– Jag har alltid gillat gult, trots att jag inte inreder så mycket med det.

Hur såg ditt flickrum ut?
– Mitt rum var egentligen tänkt att bli ett tv-rum, så under mina första tretton år hade jag en gul heltäckningsmatta och randig strukturtapet. När jag väl fick välja själv hade jag en vit plastmatta och mintgröna väggar. Pastellfärger var väldigt heta då!

Form eller funktion, vad går först?
– Funktion.

Vad gör du med möbler och prylar som du tröttnar på?
– Min ambition var tidigare att sälja dem på Blocket eller Tradera, men det slutade ofta med att det kostade mer än vad jag tjänade så nu för tiden skänker jag det oftast till välgörenhet.

Vilken pryl räddar du om det börjar brinna?
– Jag har ända sedan jag var liten svarat mitt gosedjurslamm på den frågan, så jag säger det.

Ditt dyraste köp?
– Fåtöljerna. De kostade ungefär 7 500 kronor styck och kommer från Mio.

Favoritmöbel?
– Jag tycker om min stege som jag hittade utanför en lada här i trakten.

Vad kommer aldrig över din tröskel?
– Jag skulle aldrig lägga ett koskinn på golvet.