My home / Inspiration / Hemma hos / Hemma hos Hollywoodfrun...
Kläderna är bland det första Siv skulle rycka med sig om huset stod i lågor. I stället för tavlor får klänningar pryda väggarna i sovrummet. Då är det dessutom lätt att förändra — bara att plocka fram klänningar i andra färger om hon vill få till en ny stil.

Hemma hos Hollywoodfrun Siv Cotton

Hollywoodfrun Siv Cotton klär av sig naken i tv-programmet om lyxlivet i drömmarnas land. Men hemma är garderoben överfull av plagg. Följ med till Los Angeles för att tjuvkika i stjärnans sovrum med tillhörande walk-in closet.

Av: Monica Karlstein Foto: Angelica Söderberg

Du har nyligen flyttat in, berätta.
– I love it! Jag såg det här huset för fyra månader sedan när det var till salu. Men nu har jag lyckats övertala säljaren att hyra ut det till mig i stället. Det här är ett tillfälligt boende. Jag tror ju att jag kommer att träffa en man och flytta ihop med honom och därför vill jag inte köpa det.

Vad var det som du föll för?
– Det är ett övervakat område så att det känns säkert. Här är jag granne med bland andra Justin Bieber och Britney Spears. Det här hemmet beskriver mig som person. Här är allt rent, ljust och i sin ordning. Det är så jag är. Här känner jag mig trygg och det är min plats för avkoppling.

Vem bestämmer över inredningen hemma?
– Nu gör jag precis som jag vill utan att fråga någon om lov. Jag älskar det! Jag brukar säga att man ska låta tjejerna bestämma över inredningen, då blir det bäst, såvida du inte är gay. Gaykillar har också ofta väldigt bra smak.

Du äger en skönhetssalong men arbetar också som inredare, berätta.
– Just nu hinner jag inte längre med så många inredningsuppdrag. Men det är mest privata kunder som jag planerar helrenoveringar åt. Då ingår alltifrån val av väggfärger till vilka möbler de ska köpa.


Det här är Siv

Namn: Siv Cotton.
Ålder: 41 år.
Familj: Dottern Charlize.
Bor: Los Angeles, USA.
Gör: Driver en skönhetssalong, känd från tv-programmet ”Svenska Hollywoodfruar”.

Sivs bästa tips för sovrummet

1. Inred med lugna färger.
Färger som vitt, blått och lavendel verkar lugnande och gör att du sover bättre.

2. Rensa bort störningsmoment.
Skippa takfläkten ovanför sängen. Den kan lätt förknippas med vassa knivblad. Och undvik speglar. Om du måste ha en spegel i sovrummet bör den placeras så att man inte ser sängen i spegelbilden.

3. Orange och kristall.
Placera något orange på sängbordet om du vill fånga en partner. Och plocka in kristaller i rummet så sover du bättre.

Husförhöret

Beskriv din stil med tre ord.
– Fräscht, modernt och mysigt.

Hur ofta möblerar du om?
– Varje gång jag flyttar till ett nytt ställe men när jag väl flyttat in blir det inte så ofta.

Form eller funktion – vad går först?
– Form! Min schäslong är ett exempel på det. Först och främst snygg, men dessutom skön att sitta i. Jag väljer alltid det snyggaste.

Hur såg ditt flickrum ut?
– Jag hade inget eget rum eftersom jag upp till fjärde klass delade en trång lägenhet med mamma, pappa och mormor. Hur det såg ut när jag senare fick ett eget rum minns jag knappt. Det var nog gult eller brunt och väldigt typiskt sjuttiotal.

Vad gör du med prylar eller möbler som du tröttnat på?
– Säljer. Det finns alltid någon annan som vill ha det du har tröttnat på.

Vilken möbel räddar du först om det börjar brinna?
– Jag bryr mig inte om möbler, det är inte viktigt för mig. Det jag räddar först är min dotter och så klart mina kläder – utan tvekan.

Vilket är ditt dyraste köp till hemmet?
– Sängen med sänggaveln är specialdesignad och gjord av min möbeltillverkare Abraham. Den är helt ny och anpassad efter det här sovrummet.

Vad kommer aldrig över tröskeln?
– Jag gillar inte alls tunga, mörka träslag eller glittrigt tjafs.

Vilket projekt har du på gång härnäst?
– Vi har ju bara bott här i en månad så det är mycket kvar som ska göras. Men näst på tur står nog att hänga upp nakenbilderna från ”Svenska Hollywoodfruar” på väggen. De som vi tog i öknen. Och kristallkronan ska upp i taket förstås.