My home / Inspiration / Hemma hos / Hemma hos Josefin...
”Tapeten hade jag i min gamla lägenhet inne i stan, jag saknade den när jag flyttade hit så jag beställde den igen.”

Hemma hos Josefin Crafoord

Hon blandar medvetet olika stilar och fyndar gärna på second hand. Kika in i programledaren Josefin Crafoords mysiga sovrum.

Av: Mirja Ljunggren Foto: Mia Carlsson

Hur skulle du beskriva ditt sovrum?
– Mysigt, harmoniskt och lite romantiskt. Det är väldigt mönstrade väggar men inte så mycket saker. Jag älskar mitt sovrum, jag tycker om att ligga i sängen och se talltopparna och himlen genom fönstret. Jag tillbringar mycket tid här och läser, tittar på film och jobbar. Jag har ett arbetsrum men det slutar ändå alltid med att jag sätter mig i sängen med en kopp kaffe och datorn.
Hur har din inredningsstil förändrats genom åren?
– Inte så mycket faktiskt. Jag har en alldeles egen Josefin-stil och jag ser hur saker passar ihop som egentligen inte alls borde göra det. Jag har ett öga för inredning och det ser inte uttänkt ut fast det är det. Men jag är väldigt långsam och slänger inte bara ihop ett rum, det får ta sin tid. Jag tycker att man ska testa sig fram. Utmaningen med inredning är att hitta saker som egentligen inte hör ihop men som ändå passar ihop. Jag tycker att det är jättetråkigt när allt kommer från Ikea eller när allt är vintage, jag gillar när det är en mix av olika sorters stilar. Som att jag har matchat min moderna soffa i vardagsrummet med fåtöljer från 50-talet.
Var hittar du inspiration?
– Inte i möbelbutiker i alla fall, de är alltid supertråkigt inredda. Vissa inredningstidningar kan vara härliga att bläddra i. Jag älskar till exempel The World of interiors som jag brukar sno av min morsa.

Det här är Josefin:

Namn: Josefin Crafoord. Ålder: 41. Bor: Radhus från 50-talet mellan Enskede och Bagarmossen i Stockholm. Familj: Sönerna Rod, 18, och Charlie, 9, och chihuahuan Annelie, 12. Gör: Dj, konferencier, programledare och radiopfrofil. Aktuell: Leder livsstilsprogrammet Wellness på Aftonbladet tv, har sommarklubb på Café operas uteservering och finns på Instagram som @josefincrafoord.

Josefins tre bästa tips:

1. Rotera. Byt plats på grejer och möbler mellan olika rum. Förnyar utan att det kostar en massa pengar. 2. Värt att vänta. Har du en drömpryl eller möbel vänta tills du kan köpa den. Kompromissar man så ångrar man sig bara. 3. Pynta väggarna! Ha mycket på väggarna. Våga blanda stilar och material och placera både högt och lågt

Husförhöret

Beskriv din inredningsstil i en mening:
– Noggrant uträknad vild blandning.

Hur ofta möblerar du om?
– Ganska ofta. Gör stora förändringar någon gång om året.

Form eller funktion, vilket går först för dig?
– Form. Funktion är rätt ointressant, för mig är det visuella mycket viktigare. Jag tycker om att använda fina saker även om de är opraktiska.

Vilken färg är finast?
– Guld.

Hur såg ditt flickrum ut?
– Vi flyttade runt mycket och jag fick eget rum rätt sent. Det var tårtbitsformat med en egen balkong och tre stora fönster och jag hade rosa- och vitrandiga tapeter och en jättestor vattensäng mitt i rummet med himmelsäng i samma mönster som tapeterna.

Vad gör du med möbler och prylar du tröttnat på?
–Jag säljer dem. Jag älskar Blocket, allt går åt direkt.

Vad räddar du först om det skulle börja brinna i ditt hus?
– Min Le Corbusier-tavla, det är en litografi som jag har fått av mina morföräldrar.

Din dyraste möbel här:
– Det är nog soffan i vardagsrummet, en ”Colorado” som kostade runt 23 000 kronor.

Kommer aldrig över tröskeln:
– Allt som innefattar chabby chic. Jag ryser av det. Eller vitrinskåp.

Vilket köp/projekt har du på gång härnäst?
– Att få fason på mitt gäst/arbetsrum som just nu fungerar mer som ett avställningsrum.