My home / Inspiration / Hemma hos / Hemma hos Michaela...

Hemma hos Michaela Forni

Bloggaren och vice vd:n Michaela Forni älskar att hålla ordning och vill skapa hotellkänsla hemma. Kika in i hennes luftiga och ­väldoftande sovrum.

Av: Mirja Ljunggren Foto: Magnus Liam Karlsson

Hur skulle du beskriva ditt sovrum?
– Mitt sovrum har hotellkänsla och det är viktigt för mig. Det är stort, luftigt och rymligt med fantastiska fönster och tunga mörkläggande gardiner. På kvällarna kan jag stanna till i dörröppningen och titta in och njuta av hur skönt det känns att få gå och lägga sig. Mitt sovrum är väldigt inbjudande. Det luktar alltid gott, det är alltid välbäddat och det finns stearinljus och doftljus utspridda vilket är typiskt mig. Jag älskar ljus.
Hur viktigt är det för dig att ha snyggt hemma?
– Det är jätteviktigt för mig att ha ett snyggt hem. Hemmet är min trygghetszon. Jag mår bra av att ha det fint hemma. När annat i livet är skakigt är min lägenhet min stilla plats och jag vill att mitt hem ska vara så perfekt som möjligt därför. Men jag lägger inte stora summor på inredning. Hittar jag saker jag tycker om så köper jag dem men jag stressköper aldrig grejer. Jag vill helst äga så få saker som möjligt men de jag har ska vara jättefina och genomtänkta. Jag tror på att bygga upp ett hem som man ska trivas länge med.
När har du stökigt?
– Aldrig. Det hinner aldrig bli stökigt hemma hos mig för jag plockar alltid undan. Jag älskar att plocka. Att komma hem från jobbet och lägga en halvtimme på att gå runt och vika filtar, puffa till kuddar och fixa tycker jag är härligt. Att hålla ordning hemma är som terapi för mig. Min pojkvän och jag är likadana, vi vill båda att hemmet ska vara helt och rent och snyggt. Var hittar du inredning? – Jag tycker mer om att gå i butiker än att kolla på nätet. En ledig söndag är det jättetrevligt att ta en promenad och titta på inredning på ställen som NK, Room och Nordiska Galleriet.

 

 

Det här är Michaela Forni:

Namn: Michaela Forni. Ålder: 24. Bor: I en sekelskiftestvåa på 70 kvadrat på Östermalm i Stockholm. Familj: Sambo. Gör: Modebloggare, skribent, författare och vice vd för mode- och bloggportalen Devote.se. Aktuell: Ständigt med bloggen devote.se/forni.

Michaelas bästa inredningstips

1. Less is more! Överdriv inte, för mycket prylar gör att det ser stökigt ut. 2. Ha tålamod! Stressköp inte saker. Det går inte att inreda ett hem på en vecka, oavsett budget. 3. Småfix lönar sig! Plocka ofta och använd doftljus och doftsprayer så att hemmet alltid luktar gott.

 

Husförhöret

Beskriv din inredningsstil i en mening:
– Det räcker med ett ord; minimalistisk.

Hur ofta möblerar du om?
– Inte ofta. Däremot flyttar jag småprylar som ljusstakar, vaser och lampor, på det sättet känns det ändå som att hemmet är i ständig förändring.

Form eller funktion, vilket går först för dig?
– Definitivt form. För ett par i 25–30-årsåldern som bor i innerstan och jobbar mycket behöver det inte vara så funktionellt. Det räcker om det är snyggt.

Vilken färg är finast?
– Klädmässigt svart. Vitt när det gäller inredning.

Hur såg ditt flickrum ut?
– Jag hade ljusrosa väggar med blommig bård, sedan militärgrönt, sedan blått och sedan vitt. Det var i olika faser. En period i tonåren var det lite coolt att ha smink och kläder som låg överallt, men jag har aldrig varit en stökig person.

Vad gör du med möbler och prylar du tröttnat på?
– Jag har sålt lite på Blocket och gett bort. Men jag köper mest sådant jag verkligen tycker om och vill ha kvar.
Vad räddar du först om det börjar brinna?
– En marmorskiva jag köpte till mig själv när jag blev befordrad till vice vd. När jag tittar på den minns jag hur glad jag var den dagen och hur stolt jag var över mig själv.

Ditt dyraste köp till hemmet?
–  Jag köpte ett matbord i betong för runt 15 000 kronor till min förra lägenhet som tyvärr inte passar in här. Men kanske i vår nästa lägenhet.

Kommer aldrig över tröskeln?
– Gamla second hand-möbler i textil eller läder har en speciell lukt som ger mig rysningar.

Vilket köp/projekt har du på gång härnäst?
– Nästa projekt blir att köpa en ny lägenhet. Det är ingen brådska men vi vill gärna ha en större.

 

LÄS MER: DU har väl inte missat vår shop, med över 80000 inredningprodukter? Kolla här!