My home / Inspiration / Hemma hos / Hemma hos Retromania...
Hos Helén Bjurberg med familj är det nostalgi som gäller! Hemmet är fyllt av snygga retroprylar och fynd från förr.

Hemma hos Retromania – Helén Bjurberg

Glada färger, spexiga former och spännande kontraster. Det är bloggaren och stylisten Helén Bjurbergs melodi. Tillsammans med man och fyra barn bor hon i ett stort arkitektritat 70-talshus.

Av: Elin Emborg Foto: Magnus Liam Karlsson

Hon skriver om retroinredning och bloggar om blommiga plåtburkar och designklassiker. Men hur ser det egentligen ut hemma hos retrodrottningen Helén Bjurberg på Ekerö?
– Vi föll pladask för altanen när vi såg huset för första gången. Här finns plats för lek och stoj och härliga sommarfester, säger Helén Bjurberg.

Jo, visst är det nostalgi som gäller även innanför väggarna på det bruna arkitektritade 70-talshuset. Vackra och roliga saker med några år på nacken. Blocketfynd som har klätts om, ärvda möbler, PH-lampa och Sjuan-stolar. Så blir det, när man är galen i dåtid.
– Egentligen skulle jag behöva fem kök för att få plats med alla mina burkar, brickor och termosar, men i stället försöker jag rensa med jämna mellanrum och för varje pryl som kommer in måste en åka ut, säger Helén Bjurberg.
Några fina burkar och vaser har fått ta plats i en av stringhyllorna. En annan stringhylla fungerar som arbetsplats:
– Jag älskar stringsystemet. Det är ett hopplock av mängder av loppisfynd som vi målat och satt ihop.

Det här är Helén:

Namn: Helén Bjurberg.
Ålder: 41.
Bor: Nyinflyttad i stort, brunt, arkitektritat 70-talshus på Ekerö utanför Stockholm.
Gör: Jobbar som stylist och frilansskribent samt skriver bloggen Retromania.
Sån är jag: Envis, påhittig, energisk, oftast glad retronörd med en liten släng av åldersångest. Gillar bokstäver, prylar, vattenskidor och att steppa.
I mitt hem: Ungar, popkonst, dammråttor, 50-talsglas, retrotyger, för mycket skor, möbler under renovering, fönster att putsa och designlampor.