My home / Inspiration / Hemma hos / Hemma hos trendexperten...
Även en trendexpert behöver en paus från inredningstänket ibland. Skönt då att även sambon har säker smak. Stefan Nilsson både slappar och jobbar i sin knallgula soffa.

Hemma hos trendexperten Stefan Nilsson

Sveriges trendorakel Stefan Nilsson bjuder in oss i sitt färgstarka vardagsrum. Det är fyllt av läcker design och spännande stilleben.

Av: Helena Aro Foto: Angelica Söderberg

Hur mycket tid tillbringar du här?
– Ganska mycket. Jag läser, jobbar, vilar, hänger och umgås gärna här. Fyra timmar om dagen tillbringar jag säkert i mitt vardagsrum! Eftersom jag jobbar med inredning tycker jag det är jättesvårt att bestämma hur det ska se ut på hemmaplan så Peter har valt tapeter och färger. Det är otroligt skönt och jag litar fullt på Peters smak.
Hur tänkte ni när ni inredde vardagsrummet?
– Eftersom vi bor i en 80-tals lägenhet med lågt i tak så har vi fått gå på den moderna linjen för att få genomgående stil här hemma. Vi älskar båda färg och form och har jobbat med stilleben överallt för att få en personlig touch. Vi har mixat allt från kända designprylar till små arvegods och loppisfynd. En stor och skön soffa var också jätteviktigt när vi inredde vardagsrummet!
Hur vaknade ditt intresse för inredning? – Jag har alltid gillat färg, form och att måla som liten. Smakfrågan har alltid varit aktuell och det är så himla intressant, att se balansen mellan funktion och design. Mitt intresse för inredning satte fart på riktigt när jag startade min vintagebutik i början av 90-talet.
Hur mycket tid ägnar du åt inredning och design?
– Oj. Största delen av min vakna tid. Det kanske är två timmar om dagen som jag inte fokuserar på inredning utan kollar på tv eller läser en bok.

Det här är Stefan Nilsson:

Ålder: 44. Familj: Peter och hunden Ellie. Gör: Trendspanare/Trendstefan.se Aktuell med: Vårens trender och det nya Designgalleriet.

Stefans 3 bästa inredningstips:

1. SATSA PÅ FÄRG. Våga lämna det vita rummet och använd färg! 2. INRED MED STILLEBEN. Jobba med stilleben, på så sätt kan du förändra ett rum utan stora ingrepp. 3. SKÖN SOFFA. Ha en stor och bra soffa. Det är skönt att sträcka ut sig på när du är ensam och praktiskt när man är många!

Husförhör med Stefan Nilsson

Beskriv din stil i en mening: – Färgglad!
Hur ofta möblerar du om? – Mina stilleben förändrar jag en gång i månaden. Möblerar om rejält kanske jag gör vart tredje år. F
orm eller funktion, vilket går först?
– Form! Vi svenskar svarar på funktion och glömmer ofta bort formen!
Hur såg ditt pojkrum ut? – Jag hade en vit, tjock heltäckningsmatta och en spegelvägg med konsollhylla på. Det gick en konsollhylla runt rummet uppe vid taket fylld med böcker också.
Vad gör du med möbler och prylar som du tröttnat på? – Jag har ett förråd fullproppat med saker. Först sparar jag det där i några år, sedan ger jag bort till nära och kära och även till olika hjälporganisationer.
Vilken möbel räddar du först om det börjar brinna? – Inget är viktigt, allt är förgängligt! Men det ska i sådana fall vara den lilla glassnigeln efter mamma, som pryder vårt telefonbord.
Ditt dyraste köp? – Westwoodmattan eller Svanen-fåtöljen.
Vad kommer aldrig över er tröskel? – Ful studiokeramik.
Vad har du för projekt på g härnäst? – Göra i ordning köket i sommarhuset.