My home / Inspiration / Hemma hos / Hemma hos Valerie...

Hemma hos Valerie Aflalo

Valerie Aflalo har inrett sitt rofyllda sovrum med hjälp av en mjuk färg­skala och feng shui.

Av: Helena Aro Foto: Angelica Söderberg

Hur mycket tid tillbringar du i sovrummet?
– Mycket tid! Här är det otroligt lugnt och skönt. Vi har alla garderober och kläder här inne och att jag har mitt skrivbord här, så av naturliga skäl kan det bli mycket tid här.
Berätta hur du tänkte när du inredde sovrummet?
– Vi utgick från var garderoberna och sängen skulle stå och sen växte allt fram därifrån. Den grå färgen på väggarna finns även i vardagsrummet, vilket vi tycker känns enhetligt och fint och gör sig vackert ihop med den vita stuckaturen. Jag har alltid drömt om en klädd sänggavel och blev kär i den här från Tine K. Jag köpte den från Inreda.com där jag köper mycket av min inredning. Sängborden köpte jag på Ikea för att egentligen ha tills vidare men sen tyckte jag så mycket om dem så att de fick stanna kvar. Jag skruvade bara loss handtagen och bytte ut till guldhandtag i stället.
Hur såg sovrummet ut innan?
– Sovrummet var tidigare kontor, så allt är fixat. Garderoberna är ditsatta och all färg på väggarna. Det var ju ett stort rum så vi funderade länge på om vi skulle bygga en walk in-closet som alltid har varit en dröm för mig att ha, men i stället valde vi att ha platsbyggda garderober längs ena långsidan i rummet.
Hur viktigt är det att sovrummet är mysigt?
– Väldigt viktigt. Sovrummet måste vara avslappnat och välkomnande så att man kan sova lugnt. Jag skapar en mjukhet med mycket textilier, kuddar, mattor och blandar nya och gamla möbler som ger en personlig stil. Det är även fint att ha växter i fönstret, det ger en levande känsla. Jag brukar ha hortensia eller olivträd.

 

Det här är Valerie Aflalo

Namn: Valerie Aflalo. Ålder: 37. Familj: Maken Johan och barnen Nicoletta, 8, och Bianca, 2 Bor: I lägenhet i Birkastan, Stockholm. Gör: Kreativ chef och designer för egna märket ”Valerie”. Valerie bloggar också härAktuell: Med en brudkollektion.

 

LÄS MER: Se fler kändishem!

 

Valerie6
”Jag fick den här lilla hotellboken från ett underbart vackert hotel, Hotel Favart, som vi bodde på.”
Valerie7
”Den lilla vasen från Svenskt tenn är perfekt att ha en skir säsongsblomma i.”
Valerie4
”Här sitter jag ofta och jobbar, vid Johans mormors gamla skrivbord och stol. Stolen har jag målat om och tavlan har jag köpt från Artelimited.se. Jag gillar de vackra färgerna mot min grå vägg.”
Valerie3
Valerie gillar modeböcker och magasin. Hon sparar Hermesboxar varje gång hon köper något därifrån. Kruka ”Hortus”, Svenskt tenn.
Valerie2
”Vid fönstret hänger en av mina favoritkavajer i paljett från förra höstens kollektion”.
Valeries tre bästa sovrumstips

1. Placera sängen rätt. Det är jätteviktigt var man ställer sängen. Kalla det feng shui eller vad du vill, men det måste kännas bra i magen.
2. Skapa harmoni. Inred med lugna härliga färger som tilltalar dig, men var inte rädd att blanda mönster och material. Även belysningen är viktig för att skapa ett harmoniskt sovrum.
3. Snåla inte på det viktigaste. Satsa på en skön säng och sköna lakan, du spenderar trots allt många timmar i sängen!

 

Husförhöret

Beskriv din stil i en mening:
– Elegant och föränderlig med vackra vintagefynd och tidlösa designklassiker.
Hur ofta möblerar du om?
– Eftersom jag flyttat ofta så har jag inte hunnit möblera om, däremot uppdaterar jag inredningen ofta och hittar ständigt nya, kreativa lösningar.
Form eller funktion, vilket går först? – Absolut form! Ibland har man tur att finna både och – som soffa och sängen!
Vilken färg är finast? – Jag kan inte säga EN färg, utan det är kombinationen ljusgrått, ljusrosa, ljusblått, mintgrönt, guld och svart som tilltalar mig.
Hur såg ditt flickrum ut? – När jag var barn hade mamma och pappa inrett det med mycket vit snickarglädje, i fransk lantstil. I tonåren blev det Ikea, mycket furu och kromade kanter.
Vad gör du med möbler och -prylar som du tröttnat på? – Ger bort eller säljer. Jag slänger väldigt sällan.
Vilken möbel räddar du först om det börjar brinna? – Min dator med alla foton i! Eller mina fotoramar… och mitt smyckesskrin!
Ditt dyraste köp? – Soffan som vi köpt på Room.
Vad kommer aldrig över tröskeln? – Furu!
Vilket projekt har du på gång härnäst? – Ett nytt matbord. Antingen ska jag renovera ett som jag har eller så blir det ett nytt elegant!