My home / Inspiration / Hemma hos / Kika in hemma...
Bloggaren Desirée ”Dessie” Nilsson bor med sin familj i en fyrarummare på 100 kvadrat i centrala Stockholm. ”Det är väldigt viktigt för mig att ha det fint och städat och att det finns mycket lekutrymme för min son. Jag får panik om det är stökigt hemma, jag blir jättestressad av det”.

Kika in hemma hos bloggaren Dessie

Bloggaren Desirée ”Dessie” Nilsson älskar att shoppa inredning och möblerar ständigt om hemma i sin fyrarummare i centrala Stockholm.

Av: Mirja Ljunggren Foto: Mia Carlsson

 Hur syns det att just du bor här?
– Det är mycket inredningsdetaljer överallt, blommor, vaser, kuddar och mattor. Jag gillar när det är mycket saker och vill ha grejer i varje hörn och på varenda vägg, det får inte se kalt ut. Men jag tröttnar snabbt och jag vill hela tiden göra om hemma. Min pojkvän jobbar på kvällarna och när min son har lagt sig brukar jag städa och fixa. Jag kan inte bara sitta still i soffan och titta på serier. Förra veckan hade jag en färgglad matta i vardagsrummet och nu har jag en beige. Min familj tycker att jag möblerar om hela tiden!
Vad gör du med möbler och prylar du tröttnar på?
– Gästrummet är fullt av nattduksbord, speglar och en massa annat, det är kaos därinne! Men jag vill inte slänga grejer för jag vet att jag kommer kunna använda dem när vi flyttar till hus. 
Varför vill du flytta till hus?
– Jag trivs i vår lägenhet men jag vill hellre bo i en villa utanför stan. Jag är uppvuxen inne i stan och när jag var tonåring var det jättekul att ha nära till shopping och kompisar men jag har inte samma intressen nu när jag har barn och egen familj.
Hur mycket tid och pengar lägger du på hemmet?
– Jag lägger mycket tid på inredning och jag köper mer saker till hemmet än jag köper kläder till mig själv. Förra månaden köpte jag inredning för 10000 kronor, bland annat en ny matta och en golvlampa. Jag gillar att slösa pengar på inredning men jag köper ofta budgetvarianter så det blir inte alltid så stora summor. För mig är det inte viktigt att det är dyrt, det viktiga är att det är saker jag gillar. 
Vad kommer aldrig över din tröskel?
– Just nu mörka trämöbler eftersom det inte alls passar in i min inredningsstil.

 

LÄS MER: Hälsoprofilen Ida Warg: Jag hatar svart inredning

 

Dessie vardagsrum
Tavlor från Vsart.se, soffor Furniturebox.se, soffbord Kasenberg.se. ”Jag gillar att läsa inredningstidningar men jag följer inte trender, jag köper det jag själv tycker är snyggt och jag köper mycket inredning på nätet”.
Bloggaren Dessies sovrum
Pall framför sängen Canvas Ellos Home 699 kronor.
hemma-hos-dessie
1. Byrå ”Malm” och klädställning ”Rigga”, båda Ikea. Matta ”Ohio” från Ellos Home, 1 499 kronor. 2. Marmorbord i soffhörnet kommer från Kasenberg, runda förvaringsaskar från Ikea (”Kvarnvik” 139 kronor) och Voluspa doftljus. 3. Myshörna i vardagsrummet med rosa fåtölj ”Launch” från Ellos Home 1 799 kronor, prydnadskudde ”John” Missoni Home 990 kronor, vägghyllor ”Hexagon” i lackad metall från Ellos 299 kronor för trepack.

 

 

 


Vem bor här?Dessie bloggar

Namn: Desirée ”Dessie” Nilsson. 
Ålder: 21.
Bor: Hyreslägenhet på 100 kvadratmeter i centrala Stockholm. 
Familj: Sambo och son. 
Gör: Bloggare och modell. Har en egen app som heter ”My secrets”.
Instagram: @desireeofficial
Blogg: Dessies.com 

Dessies tre senaste köp till hemmet
1. Nattduksbord från Bysso interiör.
2. Matta från Ellos Home som först låg i vardagsrummet men nu i sovrummet.
3. Marmorbord från Kasenberg till soffhörnet.

 

 

 

LÄS MER: Titta in hemma hos tv-profilen Meral Tasbas

LÄS MER: Kika in i Denise Rudbergs minihus