My home / Inspiration / Hemma hos / Kika in hemma...

Kika in hemma hos Tilde Fröling!

Hon föll för utsikten och älskar färgstark inredning. Titta in i Tilde Frölings femrummare på Kungsholmen i Stockholm.

Av: Mirja Ljunggren Foto: Mia Carlsson

 

Hur skulle du beskriva ditt hem?
– Jag har väldigt mycket färg hemma. Mitt hem är som min personlighet. Strikt, stilrent och vitt är inte jag. Jag älskar färg och jag gillar att blanda gammalt och nytt, inget behöver utesluta något annat.

Hur länge har du bott här?
– I knappt ett år. Och jag har fortfarande inte riktigt kommit i ordning! Får jag välja gillar jag funkis bäst, jag gillar egentligen inte känslan av nybygge, men jag trivs ändå rätt bra. Man bor ju in sig.

Vad med lägenheten fastnade du för?
– Jag fastnade för utsikten. Bara den faktiskt.

 

Myhome.seHemma hos Tilde Fröling.Foto: Mia Carlsson
Tilde i sin soffa framför vardagsrummets stora fönster där hon har en vidsträckt utsikt över Ulvsundasjön och Essingeleden. Kuddar från Indiska och H&M Home. Vas från Dis inredning.
Matbord från Ikea. Den mönstrade stolen är ett av Tildes senaste köp till hemmet.
Matbord från Ikea. Den mönstrade stolen är ett av Tildes senaste köp till hemmet.

Myhome.se Hemma hos Tilde Fröling. Foto: Mia Carlsson
Gult vitrinskåp med glasdörrar från Ikeas serie Stockholm.Kristallglasen och det mesta av porslinet i skåpet har Tilde fått från sin mormor och morfar.
Gult vitrinskåp med glasdörrar från Ikeas serie Stockholm.Kristallglasen och det mesta av porslinet i skåpet har Tilde fått från sin mormor och morfar.

 

Vad betyder hemmet för dig?
– Mitt hem betyder allt. Jag brukar tänka att jag ska kunna vara inlåst här, så viktigt är det att jag trivs. Jag gillar att vara hemma och det ska kännas skönt att komma hem.

Har du ofta gäster?
– Ja, jag gillar att ha folk hemma. Barnen får alltid ta med sig kompisar hem, jag tycker bara att det är härligt. Snart vill de väl inte det ändå så jag passar på!

Hur ofta köper du nytt och gör om hemma?
– Jag möblerar inte om så ofta. Jag är en vanemänniska och gillar att ha det samma, lika. Om jag hade haft råd hade jag kanske bytt ut möbler oftare men det är en kostnadsfråga också.

Vad kommer aldrig över din tröskel?
– Furumöbler. Det känns som institution och jag tycker inte att det är snyggt. Men man ska aldrig säga aldrig.

Vad räddar du först om det börjar brinna?
– Bara mina barn och mig själv. Prylar skulle kännas så oviktigt då. Visst finns det jättemånga saker jag tycker om men jag skulle skämmas om jag kom ut med min favorithandväska under armen!

Har du några husdrömmar?
– Ibland drömmer jag faktiskt om hus och det är så jäkla otippat. Jag är uppvuxen inne i stan och jag är en riktig stadsmänniska egentligen. Men jag skulle tycka att det vore rätt skönt att bo lite utanför stan i ett hus.

 

 

Vilka bor här?

Tilde Fröling, 35, med barnen Mingus, 7, och Marley, 3. Bostaden: Hyresrätt på fem rum och kök på Kungsholmen i Stockholm. Gör: Tilde är skådespelare och programledare och aktuell med podcasten ”After Work med Tilde”. Instagram: @tildefroling Blogg: www.familjeliv.se/blogg/tildefroling/ Aktuell med: Att DJ:a på orangeriet varje torsdag och med ett projekt med Mtr-express.

 

Tildes 3 senaste köp till hemmet
  1. Patchworkmatta till vardagsrummet. ”Jag behövde en matta och det råkade bara bli den. Orange är min favoritfärg”. Från Ullmans mattor.
  2. Stol till köksbordet. ”Jag samlar på de här stolarna. Det är en tjej som heter Sussie Otto som gör dem för hand. Hon köper gamla stolar och klistrar på bokmärken med tapetklister”.
  3. Cylinderformad vas från Dis inredning. ”Den var svindyr men jag blev kär i den”.

 

LÄS MER: Kika in i programledaren Sofia Wistams häftiga villa!