My home / Inspiration / Hemma hos / Kika in hemma...

Kika in hemma hos tv-profilen Meral Tasbas

Hon älskar att resa och vill att hemmet ska kännas som en lyxig hotellsvit. Välkommen in i tv-profilen Meral Tasbas våning på Östermalm i Stockholm.

Av: Mirja Ljunggren
 Foto: Mia Carlsson

Hur länge har du bott här?
– Vi köpte lägenheten förra hösten men har bott här sedan januari. Vi renoverade i fyra månader och blåste ut hela lägenheten, tog bort väggar, lade in ekgolv och bytte badrum, bytte plats på sovrum och köket och gjorde om serveringsgången till en walk in-closet.
Vad skvallrar om att just du bor här?
– Att det är väldigt stelt, kalt och minimalistiskt. Det ekar nästan härinne. Jag gillar inte när det blir för mysigt, det får inte vara för mycket kuddar, ljus och tavlor och jag skulle aldrig ha gardiner. Jag vill ha hotellkänsla hemma. Mitt hem ska kännas som en stor lyxsvit. Jag och Johan är på resande fot stora delar av året, vi älskar att bo på hotell och vi har försökt skapa en harmonisk och lyxig hotellkänsla hemma.
Vad betyder ditt hem för dig?
– Jag har lite social fobi och tycker att det är jättejobbigt att vara på platser där det är mycket folk, då vill jag bara hem. Mitt hem är mitt allt och jag känner mig väldigt trygg hemma.
Hur ofta bjuder du hem gäster?

– Vi har inte haft en enda middag sedan vi flyttade in! Johan vill ha middagar hela tiden men jag hittar alltid på någon ursäkt, som att städerskan ska komma eller att jag har ont i huvudet. Jag har fått för mig att det blir slitet om det kommer folk hit, att någon ska repa bordet eller tappa något på golvet. Jag vill att det ska vara som nytt hela tiden.
Städar och plockar du mycket själv också?
– Jag gjorde det förr men jag fick så mycket tvångstankar kring städning. Jag kunde gå upp mitt i natten och städa elementen för att jag fick för mig att de var smutsiga. Jag har fortfarande inte använt dammsugaren här, däremot älskar jag att vara i tvättstugan. Johan klagar på att vi inte har tvättmaskin hemma men jag vill gärna fylla min Ikea-kasse, ta med mig en tidning och sitta i tvättstugan och läsa, spela Candy Crush och titta på instagram. Nytvättade kläder är det bästa jag vet. Jag älskar renhet.
Hur inredningsintresserad är du?
– Jag är inte alls intresserad av inredning men jag vill ha det snyggt hemma. Johan är mer intresserad och han har väldigt bra smak. Hans mamma har hjälpt oss mycket med inredningen också och hon är otroligt duktig. Jag är inte så intresserad av mode heller och jag har aldrig varit märkesfixerad. Jag skulle kunna fylla hela mitt hem med Ikeamöbler, så länge det inte blir för mysigt.
Vilket är bästa köpet till hemmet?
– Vår 85-tumstv.
Och sämsta köpet?
– Barstolarna är vårt sämsta köp. Ingen sitter någonsin på dem.
Vad räddar du först om det började brinna?
– Jag skulle packa ihop alla mina ansiktskrämer och hygienartiklar. Och min telefon. Jag kan inte leva utan min telefon!

 

LÄS MER: Kika in hos familjen Parneviks lyxhem i Florida här

 

Myhome.se Hemma hos Meral Tasbas.Foto: Mia Carlsson
Spisen från Gaggenau har en höj- och sänkbar fläkt. ”Jag gillar att inte behöva ha någon fläkt hängande i taket. Det ger köket mer rymd”, säger Meral.
Myhome.se Hemma hos Meral Tasbas.Foto: Mia Carlsson
”Jag tillbringar mycket tid i köket och jag lagar mycket mat. När Johan har ätit föredrar jag att han reser på sig och går härifrån för jag har en speciell ordning i diskmaskinen och jag mår dåligt om det blir på något annat sätt”.
Myhome.se Hemma hos Meral Tasbas.Foto: Mia Carlsson
Det är öppen planlösning mellan köket och våningens ena vardagsrum. Meral vägrar ha gardiner och är väldigt sparsam med kuddar och tavlor. ”Jag gillar inte när det blir för mycket mysfaktor. Jag vill ha hotellkänsla hemma”.
Myhome.se Hemma hos Meral Tasbas.Foto: Mia Carlsson
Soffor från Mio. Soffbord från Stalands. Kuddar från Ikea. Pläd från Zara Home.
Meral 1
Mediterraneo skål från Alessi i rostfritt stål, grytunderlägg och mugg ”Scheherazade” handmålad i äkta guld från Höganäsgruppen, designade av Catherine Djurklou och dödskallesparbössan i köksfönstret är en present från en vän.

 

 

 

Merals tips för hotellsvitkänsla hemma

1. ”Inga rörliga möbler, sittpuffar eller stora kuddar, välj stel och minimalistisk inredning”.

2. ”Vita väggar med så lite tavlor som möjligt”.

3. ”Ha det alltid rent och städat”.

 

 

 

 

Vem bor här?Myhome.seHemma hos Meral Tasbas.Foto: Mia Carlsson

Namn: Izabella Meral Tasbas.
Ålder: 36.
Bor: Sekelskifteslägenhet på 97 kvadratmeter på Östermalm i Stockholm.
Familj: Sambon Johan Carlström, 33.
Gör: Jobbar med modesajten Getstyled och med olika tv-projekt.
Aktuell: Medverkar i Robert Aschbergs nya program ”Hoppas det smakar” på TV3 och i kommande säsongen av ”Realitystjärnorna på godset” på TV3.
Instagram: @tasbasmeral