My home / Inspiration / Hemma hos / Kika in i...
Hanna köper gärna prylar och möbler på nätauktioner. ”Jag blir också inspirerad av att besöka restauranger, åka till New York och av att bläddra i tidningar”, säger Hanna. Örhängen är köpta i Venedig. Klänningen kommer från & Other stories.

Kika in i musikalartisten Hanna Lindblads vardagsrum

Ärvda möbler, miljötänk och en dos New York. Det är inredningsmelodin i musikalartisten Hanna Lindblads lägenhet på Södermalm i Stockholm.

Av: Mirja Ljunggren Foto: Mia Carlsson

Hur länge har du bott i din lägenhet?
– Mamma och pappa köpte lägenheten för fjorton år sedan när jag och storasyrran skulle jobba och plugga i Stockholm. Sedan flyttade lillsyrran in och vi sov i våningssäng i flera år. Ett tag bodde syrran och hennes man här med bebis och vi hade skötbord på diskbänken. Det har hänt mycket här! Jag älskar den här lägenheten och nu har jag köpt loss den.
Hur skulle du beskriva ditt vardagsrum?
– Det är mycket vinklar och högt i tak och jag älskar att det är vardagsrum och kök i ett. Det är ett väldigt socialt rum. Jag blandar vilt med olika stilar, jag gillar både kitsch och minimalistiskt och jag flirtar gärna med 50- och 60-talen. Ett hem ska vara personligt och jag vill att det ska synas att det är min lägenhet.
Hur tänker du när du köper inredning?
– Jag kan vara väldigt spontan, så bland kan det gå snabbt och bli väldigt dyrt men jag vill hellre köpa tidlösa grejer som står sig länge. Att lägga pengar på krafs eller nödlösningar blir dyrare i längden. Jag vill gärna att saker ska vara schysst producerade och det får gärna finnas ett ekotänk, som med vardagsrumsmattan som är gjord av återvunnet material. Nu när jag har familj finns det andra kostnader också så det gäller att prioritera och tänka efter vad som verkligen behövs. Min kille och jag tycker båda att det är väldigt kul med inredning och just nu inreder vi vårt radhus i Göteborg. Jag får träna på mitt tålamod för ett hem blir inte färdigt över en natt. Men som tur är har vi samma smak!

Det här är Hanna:

Namn: Hanna Matilda Lindblad. Ålder: 34. Bor: Lägenhet på 64 kvadratmeter på Södermalm i Stockholm, samt i radhus i Göteborg. Familj: Blivande maken Kalle von Spreti, 35, och två bonusbarn. Mopsen Daphne, 3. Gör: Musikalartist .

 

Hannas tre bästa inredningstips

1. Be ett proffs. Ta hjälp av ett proffs! Det gjorde jag, arkitekten Jenny Askenfors gjorde verklighet av mina idéer. 2. Kvalité & favvisar. Satsa på kvalité och köp bara sådant du verkligen tycker om. 3. Mixa. Våga blanda olika stilar och material. Kolla på nätet, på Pinterest och bloggar, och i tidningar efter inspiration.

 

Husförhöret

Beskriv din inredningsstil i en mening: – New York-loft blandat med 50- och 60-tal. Hur ofta möblerar du om? – Inte så ofta i lägenheten, det blir mer småfix. Form eller funktion, vilket går först för dig? – Det måste gå att kombinera! Att det är fint är viktigt men en snygg pryl som inte funkar? Nej tack. Vilken färg är finast? – Som grundfärg gillar jag grått som lätt att kombinera med allt. Som accentfärg orange. Hur såg ditt flickrum ut? – Det var ett riktigt tjejrum, jag snodde smink som mamma slängt för att kunna ha på mitt sminkbord, det var sminkdockor, my little pony och hur mycket nallar som helst. När jag blev äldre tapetserade jag med Michael Jackson- och Madonna-affischer. Vad gör du med möbler och prylar du tröttnat på? – Jag lägger ut på Blocket eller Tradera, skänker till Myrorna eller ger bort till någon polare. Vad räddar du först om det skulle börja brinna i din lägenhet? – Några pärmar som mormor och morfar har gjort, med tidningsklipp, bilder och fina brev jag har fått. Ditt dyraste köp till lägenheten? – Soffan, men det var det lätt värt! Kommer aldrig över tröskeln: – Sådana där ”Carpe diem”- väggtexter kommer inte in i mitt hem! Vilket köp/projekt har du på gång härnäst? – Jag behöver två nya taklampor till köket och har sett ett par nätta varianter i koppar jag gillar.