My home / Inspiration / Hemma hos / Kika in hemma...
Anna och Jesper har bott i lägenheten på Söder i Stockholm sedan 2012. När My Home besökte paret väntade de sitt första barn – nu har den lilla precis fötts.

Kika in hemma hos TV4-profilen Anna Brolin

Hon älskar runda former och låter utlandsresorna prägla inredningen. Kika in i TV4-profilen och nyblivna mamman Anna Brolins lägenhet.

Av: Charlotte Pehrson Foto: Carolina Byrmo

 

Hur länge har du bott här?
– Sedan 2012. Jesper hade köpt och flyttat in i lägenheten tre månader innan vi blev ihop. Det stod i princip bara en massa kartonger här då, så vi inredde den tillsammans.
Vad är det bästa med lägenheten?
– Att den har känts välkomnande och som hemma från dag ett. Det är en sekelskifteslägenhet och jag älskar den äldre karaktären, ljuset och att det är så högt i tak. De ljusa trägolven är underbara. Det kommer vara svårt att slita sig från dessa om vi flyttar någon gång.
Beskriv din stil!
– Jag gillar sådant som känns gediget och går i stil med lägenheten. I och med att jag och Jesper har rest mycket så har det också satt viss prägel på vårt hem. En del inspiration kommer från Sydamerika och en del från Medelhavet. Det sistnämna har vi försökt anamma i köket, där vi har vitt och turkost. Man kan nog även hitta lite spår från Afrika och Orienten.
Hur tänker du när du inreder?
– Jag undviker allt som känns plastigt och är inte heller förtjust i superraka linjer, utan tycker om runda och mjuka former. Vi har mycket bollar i lägenheten. Kanske har jag påverkats av att jag jobbat så mycket med fotboll!
Vilket är ditt bästa köp till hemmet?
– De små pallarna i vardagsrummet. De är perfekta att plocka fram när vi har fest och behöver fler sittplatser.
Vilket är ditt sämsta köp?
– En turkos solstol i baden baden-modell som vi köpte på en bensinmack förra sommaren. Den inhandlades i desperation för att vi inte hittade några balkongmöbler, det var slut på allting i varenda butik. Den stod på balkongen och jag satt nog bara i den en enda gång.
Och ditt dyraste köp?
– En vit golvlampa från NK som kostade runt 7 000 kronor. Och soffan, förstås.
Har du inrett med något från dina resor?
– Ja, en golvlampa som jag släpade hem från Brasilien 2003. Den var inte supersmidig att få med sig på flyget, kan jag säga. Och jag kan fortfarande inte bestämma mig för om den är ful eller snygg. Den ger ett rött, varmt sken, men just nu fungerar inte elen i den så den är mest prydnad.
Vad räddar du först om det skulle börja brinna?
– Mobilen, ur räddningssynpunkt. Några andra prylar skulle jag inte bry mig om.

 

 

Anna och Jesper trivs bra i sekelskifteslägenheten på söder i Stockholm. När de inreder blandar de gärna gammalt och ärvt med nytt och fyndat.

 

Vardagsrummet är ljust och luftigt, med ljusa trägolv och naturnära färger. ”Vi tycker om att bryta av med lite färg”, säger Anna om de runda taklamporna i rött och orange. Soffbordet kommer från Indiska, ljuslyktorna i fönstret och de små pallarna vid soffbordet från Indori. Soffan är köpt på Inneboende. ”Vi tycker det känns viktigt med rymlighet här eftersom vi gillar att ha folk hemma.”

 

 

 

På vardagsrumsväggen hänger en ram med Annas och Jespers bröllopsfoton, en gammal världskarta och en ljusstake. Ramarna och ljusstaken kommer från Garag1 i Visby.

 

I stringhyllan i vardagsrummet ligger en ljusslinga med små lysande bollar i olika färger från Happy Lights. Både Anna och Jesper gillar att bryta av inredningen med färgklickar, gärna i form av belysning.

 

Under vardagsrumsbordet står två små söta och färgglada pallar från Indori, redo att fungera som sittplatser åt gäster om det behövs. ”Vi gillar att ha fester!”, säger Anna. ”Pallarna är min favoritmöbel. Med små medel kan du enkelt skapa fler sittplatser.”

 

”Jag kan fortfarande inte bestämma mig för om den är ful eller snygg”, säger Anna om golvlampan i trä som hon släpade med sig hem från Brasilien 2003.

 

Köket är en viktig plats för Anna, som reser mycket i sitt arbete. Hennes favoriträtt är svenska tacos. ”När jag sitter någonstans långt bort på Java kan jag tänka ’om två dagar får jag äta tacomiddag hemma med Jesper!’ Hemlagad mat är en lyx efter många och långa resor i jobbet.” I köket har de velat få in lite Medelhavskänsla med vitt och turkost. På väggen ovanför en cementfärgad soffa från Indori hänger bilder från resor de gjort, tillsammans och på olika håll.

 

Klockan i köket visar tiden i fyra städer: New York, London, Stockholm och Hongkong. ”Jag och Jesper har ofta befunnit oss i olika tidszoner. Den symboliserar hur våra liv har sett ut”, säger Anna. Klockan är köpt på Garag1 i Visby.

 

De fina metallburkarna köpte Anna under en resa i Biarritz i Frankrike, i en liten lokal inredningsbutik. I dem har hon bland annat müsli, flingor, olika frön och bakingredienser.

 

I sovrummet är det jordnära färger som gäller, för att skapa en känsla av lugn. Bredvid sängen i sovrummet står en liten träkista som kommer från Annas föräldrahem. Lampan kommer från Annas favoritbutik Indori. Sängöverkastet och kudden är också från Indori.
”Detta är min tjejgömma”, säger Anna och öppnar upp en lite dold garderob mellan vardagsrummet och sovrummet. I en tidigare dörröppning in till lägenheten bredvid har hon satt in ett skåp med speglar och fått ett rymligt sminkskåp. ”När vi inredde lägenheten sa Jesper ’vad ska vi ha det här utrymmet till?’ och jag svarade direkt ’jag vet!’. Eftersom vårt badrum är så litet är detta en perfekt lösning.”

 

Balkongen är en favoritplats för Anna och maken Jesper. De trivs med sina balkongmöbler som är ett spontaninköp från Åhléns. Mattan är även den från Åhléns, ljuslyktan är från Indiska. Här skålar de i alkoholfritt bubbel från God Dryck, som skänker all vinst till välgörenhet. Förra sommaren bestod möblemanget på balkongen av en turkos baden baden-stol. ”Vårt absolut sämsta köp!”, säger Anna.

 

Vem bor här?

Namn: Anna Brolin. Ålder: 35. Gör: Sportjournalist och programledare i TV4. Bor: I en lägenhet på 54 kvm på Söder i Stockholm. Familj: Maken Jesper Rodhborn och parets första barn, som föddes i början av juli. Aktuell med: ny blogg med fokus på hälsa och träning, http://annabrolin.blogg.tv4.se Instagram och Twitter: annabrolin

 

 

LÄS MER: Kolla in fler kändishem här