My home / Inspiration / Hemma hos / Kolla in kungafamiljens...
Foto: Aftonbladet. Bilden är ett montage.

Kolla in kungafamiljens semesterhus!

På tisdag fyller kronprinsessan Victoria år, och då är det åter dags för traditionsenligt firande på slottet Solliden på Öland. Men har du koll på de andra kungliga semesterhusen? My Home har spanat in några av dem, häng med på en tur!

 

Sollidens Slott, Borgholm, Öland

Sollidens slott ritades av arkitekten Torben Grut och stod klart 1906. Det var Drottning Viktoria som lät uppföra slottet då hon upplevde att det varmare klimatet lindrade hennes sjukdom. Sedan dess har slottet gått i arv och numera använder kungafamiljen Solliden som sommarresidens. Det är även här man firar Victoriadagen den 14 juli varje år då kronprinsessan fyller år.

Kolla in våra presentfavoriter till Victoria här! 

 

Villa Mirage, Sainte Maxime, St Tropez, Frankrike

I lyxiga St Tropez har kungafamiljen en egen villa. Prins Bertil köpte Villa Mirage 1946, och sedan dess har den varit en favorit bland semestertillhållen.

 

Stenhammars Slott, Flen, Södermanland

Till det här godset hör 2000 hektar, varav 1200 är skog. Slottet ägs av staten med arrenderas av kungafamiljen. Till slottet hörs även en stor jordbruksfastighet där man även bedriver ekologisk köttproduktion. Här brukar även kungen anordna sina jakter.

Ökenäs gård, Trosa, Södermanland

Den här gården i Källvik, Trosa kommun, ärvde Carl Philip efter privatpersonen Bertil Jonsén som träffat prinsen en gång på en båt. När Jonsén gick bort 2008 tog Carl Philip över och helrenoverade gården, och sedan dess har det blivit ett favoritställe att tillbringa all ledig tid på. Huset har en boyta på 231 kvadratmeter. Det var även här som Carl Philip friade till Sofia.

 

Årås, Sunne, Värmland

Då Carl Philip är hertig av Värmland fick han detta fritidshus i Sunne som dopgåva. Huset är på 60 kvadratmeter och har fungerat som en fristad för Carl Philip och Sofia. Huset ligger vid sjön Rotten.

 

 

 

Storlien, Åre, Jämtland

I de jämtländska fjällen har kungafamiljen en stor skidstuga med flera tillhörande gäststugor. Det har blivit en tradition att Kungafamiljen firar nyår här.

 

 

LÄS MER: Kolla in våra presentfavoriter till Victoria här!