My home / Inspiration / Hemma hos / Nedgångna gården blev...

Nedgångna gården blev svartvit drömvilla

”Vi skandinaver behöver vitt och ljust för att må bra”, säger möbel­fantasten Annika Hillgren. I sitt eget hem accentuerar hon det ljusa med svart – och en liten gnutta rött.

Av: Helena Aro. Foto: Angelica Söderberg.

Ockelbo är kanske mest känt för Wij träd­gårdar och prins Daniel. Men för sju år sedan startade Annika, 35, och väninnan Sofia en loppis i Ockelbo. De blev snabbt kända både lokalt och ute på nätet bland inredningstokiga svenskar.

Drömmen började för länge sedan i ett öltält på Ockelbo marknad, när Annika träffade sin sambo Steve. Annika gick sista året på gymnasiet och efter studenten tog hon sitt pick och pack och flyttade in på den gamla gården som Steve köpt några år tidigare.

Gården var kraftigt eftersatt och med gemensamma krafter påbörjade de ett omfattande renoveringsarbete. Annika ler i takt med alla minnen som dyker upp, hon berättar:
– Vi har verkligen renoverat allt i huset! Vi har bytt fönster, målat fasad, satt in ­vattenburen värme och bytt ut all el. Samtidigt har jag bytt inredningsstil flera gånger under renoveringens tid. Köket är till exempel utbytt hela fyra gånger!
Annikas passion för gamla möbler har gått som en röd tråd i hemmet oavsett om hon har haft orientalisk stil, eller svenskt med ljusa ­träslag. Steve som också älskar det gamla har
haft tålamod med Annikas ombytlighet.
– Gamla möbler och shabby chicstilen låg rätt i tiden med min och Sofias affärsidé och alla ­ville­ ha vitt och skavt, så vår loppisbod förvandlades sakta till Villa antik, en butik fullproppad med ommålade, gamla möbler.
– Jag har alltid drömt om att få jobba med möbler och inredning på ett eller annat sätt. Och när jag träffade Sofia som hade samma drömmar och visioner, så drog vi i gång helhjärtat. I dag har vi två anställda som slipar och målar medan jag och Sofia sköter det administrativa och lever vår dröm, gamla möbler!

 

 

20s28-ockelbony-2-704

Vilka bor här?

Annika Hillgren, 35, Steve, 47, Filiph, 20, och Jonathan, 12.
Hus: 300 kvm byggt år 1899.
Tomt: Jordbruksfastighet på 1,5 ha i utkanten av Ockelbo.
Gör: Driver egna företaget Villa antik som säljer ommålade begagnade möbler.
Drömresemål: Thailand.
Favoritfärg: Svart!
Senast lästa bok: Har inte tid att läsa, det blir mest inredningstidningar.
En ledig dag, då blir det: Umgänge med familjen, gärna utomhusaktiviter som skoter, skidor eller bad.
Motto: Ingenting är omöjligt, en del saker tar bara lite längre tid!