My home / Inspiration / Hemma hos / Let’s Dance-Tobias: Det...

Let’s Dance-Tobias: Det här är min drömbostad

Dansaren och koreografen Tobias Karlsson blev kär i sin sekelskiftestvåa vid första ögonkastet. Här är hans drömbostad på Södermalm i Stockholm.

Av: Mirja Ljunggren Foto: Mia Carlsson

Hur skulle du beskriva ditt hem?
– Lägenheten har en spännande planlösning, den är väldigt öppen och har ett fantastiskt flöde, hela lägenheten går liksom runt så man kan gå runt i alla rum. Sovrummet är hjärtat i lägenheten längst in och jag älskar att det finns ett stort fönster som släpper in mycket ljus. Första gången jag såg bilder på den här lägenheten tänkte jag att ”Där ska jag bo” och nu bor jag här. Det här är verkligen min drömbostad. 

Vad med lägenheten fastnade du för?
– Jag föll mycket för de stora fönstren. Att kunna sitta och dricka te i fönstret är magiskt och det finns ett fantastiskt fint träd på gården utanför som jag tycker ger en sådan livsbejakande känsla. Jag gillade även de ljusa golven och jag älskar att det är en gammal lägenhet med konstiga vinklar och vrår.

Hur inredningsintresserad är du?
– Egentligen har jag inte varit det alls tidigare men eftersom min expojkvän är otroligt intresserad lärde jag mig mycket av honom. Det är han som har inrett det mesta i min lägenhet och han är otroligt duktig. Jag älskar att ha ett fint inrett och stilrent hem och nu går jag själv runt och tittar på saker och möbler och försöker tänka kreativt. Mitt inredningsintresse har blivit mycket större än det var förut. 

Vad betyder ditt hem för dig?
– Mitt hem grundar mig. Jag reser och jobbar så mycket och när man dansar och ger så mycket av sig själv på scenen är det otroligt skönt att sedan komma hem till sin bas och hämta energi och få vara för sig själv. Jag har märkt att jag verkligen behöver det.

Vad kommer aldrig över din tröskel?
– Blommiga tapeter. Det kan vara jättemysigt när man kommer till en sommarstuga eller hem till en farmor eller farfar men blommiga tapeter hemma, där går min gräns!

 

Här bor: Tobias Karlsson, 38. Bostaden: En sekelskiftestvåa på 70 kvadratmeter på Södermalm i Stockholm. Gör: Tobias är dansare, koreograf, fitnessinstruktör, föreläsare och konferencier och är turnéaktuell med sin dansshow ”En dans på rosor”. Instagram: @tobiaserikkarlsson Hemsida: Tobiaskarlsson.se

 

Myhome.se Hemma hos Tobias Karlsson. Foto: Mia Carlsson
Soffan är köpt second hand. ”Jag är inte så superförtjust i soffan om jag ska vara ärlig, den är inte så skön, haha!”
Myhome.se Hemma hos Tobias Karlsson. Foto: Mia Carlsson
Taklampa i svart och mässing, ”Molecular” från House Doctor, köpt hos Posh Living.
Myhome.se Hemma hos Tobias Karlsson. Foto: Mia Carlsson
Tobias njuter gärna vid kaminen i vardagsrummet. ”Jag tycker att det är jättemysigt att tända eld och det är så skönt att bara sitta där och koppla av”. Gungstol Eames rocking chair från Vitra.
Myhome.se Hemma hos Tobias Karlsson. Foto: Mia Carlsson
Matbordet med yta av mässing har Tobias expojkvän Tomasz Józiewicz gjort. Stolar Vitra Eames med träben i färgen Ocean. ”Jag är otroligt glad i att bjuda hem folk och jag tycker om att ha middagar hemma”.
Myhome.se Hemma hos Tobias Karlsson. Foto: Mia Carlsson
Ljuslykta Döskalle från Kosta Boda, design Ludvig Löfgren.
Myhome.se Hemma hos Tobias Karlsson. Foto: Mia Carlsson
Skåpet i vardagsrumshörnet innehåller priser Tobias har fått, ett foto på hans brorsöner och andra personliga prylar.  Vitrinskåp Fabrikör från Ikea, 1 495 kronor.
Myhome.se Hemma hos Tobias Karlsson. Foto: Mia Carlsson
Bordsuret från Polen har Tobias fått från sin expojkvän.