My home / Inspiration / Hemma hos / Så bor Claes...
Claes Moser & Sanna Evers.

Så bor Claes från ”Antikrundan” – kika in

TV-profilen och konsthandlaren Claes Moser och PR-konsulten och smyckeformgivaren Sanna Evers hem i Stockholm utmärker sig genom färg, form och konst i en oväntad och kreativ blandning.
– Det intressanta är stilkrockarna, säger Sanna till auktionssajten Barnebys.

Stylist: Gill Renlund
 Fotograf: Johan Sellén

Ert hem bjuder på färg och form från olika tidsepoker. Hur ser ni på inredningen av ert hem?
– Varje föremål får bära sig själv, vi är så att säga rätt ointresserade av att låta hemmet gå i en specifik stil, berättar Sanna.
– Det intressanta är just stilkrockarna där olikheterna gör det hela spännande. Inför varje ny förändring hemma får jag en inre bild av hur det färdiga resultatet kommer bli och oftast behövs ingen längre betänketid utan vi provar direkt, vilket brukar ge ett fint resultat.

Hur går tankarna kring färgsättningen?
– Det sitter i ryggmärgen. Jag har på något vis en intuitiv känsla för vad som passar och inte, och går alltid efter vad hjärtat säger berättar Sanna. Blir det tokigt så är det inte heller värre än att man målar om.

Hur ofta gör ni om hemma?
– Vi möblerar sällan om, däremot brukar vi hänga om målningarna i samband med att Claes lånar ut verk till museer. Det är dock alltid svårt för en samlare att skiljas från konsten eftersom man har så starka känslor för målningarna, förklarar Sanna.

Har ni något favoritföremål?
– För Claes del gäller det framförallt flertalet målningar eftersom han omgett sig med konst och samlat sedan unga år, sedan varierar intensiteten för de olika målningarna periodvis. För egen del är det Caroline Schlyters bord ”Trull” och ”Tripp” som jag fick hemleveread av formgivaren själv på min 40-årsdag.

 

 

Hemma hos Moser003
Vackra baljfåtöljer i härlig samklang med Andy Warhols ”Marilyn”.

 

Hemma hos Moser007
Gardiner i tyg från Josef Frank för Svenskt Tenn. Till höger målningen Nixonvision av Kjartan Slettemark och under den stolen Myran av Arne Jacobsen.

 

Hemma hos Moser009
På nattduksbordet står en skulptur av Niki de Saint Phalle.

 

Hemma hos Moser002
Till vänster syns borden ”Trull” och ”Tripp” av Caroline Schlyter som Sanna fick i 40-årspresent. I bakgrunden en unik stol av J.A.G. Acke.

 

Se hela reportaget och fler bilder på Barnebys.se