My home / Inspiration / Hemma hos / Så förvandlade inredningsbloggaren...

Så förvandlade inredningsbloggaren sitt hem

Inspirerad av andra inredningsbloggare började tyska Bianca Gulpen att förvandla sitt hem med DIY-projekt – och nu visar hon upp det på sin egen blogg.

Av: Marion Hellweg Foto: Shanti Broeng/Linnea Press

För tre år sedan surfade Bianca Gulpen, 45, ut i inredningsvärlden på nätet. Det blev startskottet på hennes egen ”karriär” som inredningsbloggare.
– Det började med att jag upptäckte några bloggar i en inredningstidning, innan dess kände jag inte till någonting alls om den världen, säger Bianca.

Hon började följa ett gäng bloggar och blev snabbt fast.
– Det var så fascinerande med alla fantastiska bilder från sina hem som de lade upp. Först kunde jag ärligt talat inte tro att bilderna var äkta och att det faktiskt finns människor där ute som bor som i inredningsmagasinen.  

Men efter att ha vant sig vid att kika in genom de virtuella nyckelhålen hos andra, insåg Bianca att det bakom bloggarna varken bor konsumtionsstarka eller selfies-besatta privilegierade. Den typiska bloggaren är i stället en kreativ kvinna som blivit expert på att göra det bästa av det hon har. Att förvandla och förfina sitt hem genom att möblera om, måla om och göra om. Hon ägnar massor av tid och energi åt att lyfta gamla skruttiga möbler och har ständigt nya, inspirerande DIY-projekt på gång.
– När jag förstod det ville jag också börja blogga!

Bianca startade sin blogg Wohnlust (biancas-wohnlust.blogspot.se, en ordlek på tyska med ”vällust”) och började visa upp sitt eget hem på nätet, i början med dubbla känslor …
– Först var jag väldigt osäker och frågade mig som i Snövitsagan, ”Spegel, spegel på väggen där, säg vems hem som vackrast i landet är?” Min spegel svarade, ”Bianca, ditt hus är faktiskt helt okej, men de andra bostadsbloggarnas är tusen gånger vackrare.”

Efter det satte Bianca i gång att pyssla och fixa sig ur sitt dåliga inredningssjälvförtroende, och någon gång där på vägen slutade hon att jämföra och oroa sig och slängde ut Snövitspegeln genom fönstret.
– Jag har insett att det inte handlar om att konkurrera med andra, säger Bianca.
– Utan att leva sin egen dröm och dela den… och vara trogen mottot: Dream big!  

 

Vilka bor här?

Bianca, 45, och Ralf Gulpen, 46, med barnen Marcel, 17, Nina, 16, och labradorhunden Luna, 7. BOR: I ett egenhändigt byggt hus från 1997 i tyska Heinsberg, nära holländska gränsen mot Limburg.

 

Bianca bor i ett hus från 1997.
Det svartvita badrummet piggas upp med gula detaljer.
Även i Ninas rum syns spår av Biancas kreativitet: ”Skrivbordsskivan från Ikea var från början i natur, men jag målade den svart”, säger hon. Sängar från Bynord.com. Kudde, Westwing.de. Matta, Hm.com. Stolen har Nina hittat i grovsoporna.
”Vägghyllan har jag ärvt av min mamma, den påminner mig om henne och min barndom”, säger Bianca. ”Förut gillade jag den inte, för den var mörkbrun, men när jag målade om den blev det verkligen bra!”
Kaklet är kryddat med klistermärken från Dawanda.com
Matsalens utdragbara bord är omgivet av Eamesstolar, mattan är från House Doctor.
”Det började med att jag upptäckte några bloggar i en inredningstidning, innan dess kände jag inte till någonting alls om den världen”, säger Bianca.
Små stilleben finns lite här och var i huset.
”Den svartvita kudden sydde jag av en av Ninas halsdukar”, säger Bianca. Sängkläder, Impressionen.de. Pall, House Doctor, från Geliebtes-zuhause.de. Golvlampa, House Doctor, Cee-conceptstore.de.
Den soliga uteplatsen är en favoritplats.
De mönstrade skivorna sätter prägel på hela rummet.

 

 

LÄS MER: 13 grymma IKEA-hacks som alla kan göra