My home / Inspiration / Hemma hos / Hemma hos Hannah...
Hannahs dotter Liv leker gärna i poolen som sitter ihop med altanen. Poolen har ett auto­matiskt poolskydd som kan bära över 100 kilo och som enkelt går att fälla ut över vattenytan när poolen inte används.

Hemma hos Hannah Graaf Karyd

Fotboll, poolbad och rutschkana, men även utrymme för att slappa och umgås. Hos mångsysslaren Hannah Graaf Karyd är altanen hemmets hjärta.

Av: Mirja Ljunggren Foto: Mia Carlsson

Vad betyder din altan för dig?
– Altanen är den absolut bästa platsen i vårt hus, hade vi haft tak över den hade jag varit här ute året om. Vi har bestämt att vi vill göra vårt hem till ett paradis för barnen och altanen är hjärtat av huset, här kan jag sitta och ha koll på barnen när de spelar fotboll eller hoppar studsmatta i trädgården, åker rutschkana och badar. Är det fint väder är vi här hela tiden.

Hur har ni tänkt när ni har inrett altanen?
– Eftersom den är väldigt stor så har vi delat upp den lite som olika sektioner. Vid poolen finns en solstol där man kan slappa och vid lounge-delen finns en soffgrupp där man kan sitta flera stycken och till exempel ta ett glas vin och umgås. Sedan har vi ett stort runt matbord där vi alltid äter frukost, lunch och middag om vädret tillåter.

Hur mycket tid ägnar du åt inredning?
– Nästan igen tid alls. Jag älskar att blanda gammalt shabby chic med nytt och modernt och det kan vara mysigt att gå på loppisar, köpa möbler och måla om men oftast stannar det bara i tanken. Men jag tycker om att gå och småpyssla ute på altanen, köpa lite blommor och sådant.

 

Det här är Hannah

Namn: Hannah Graaf Karyd. Ålder: 34. Bor: I ett nybyggt villaområde i Sigtuna. Familj: Maken Peter, barnen William, 12, Mio, 9, Liv, 4, och Vida, 1. Gör: Egenföretagare. Driver företaget Wioliv och bloggportalen Femme.se. Aktuell: Ständigt med bloggen femme.se/hannah

 

 

 

 

Hannahs tips till bästa altanhänget

1. Gör det mysigt
”Har man tillgång till altan eller balkong tycker jag att man ska göra den så mysig och inbjudande som möjligt. Att ha en stor utematta under ett matbord eller soffgrupp ger en ombonad känsla.”

2. Lys upp uteplatsen
”Lyktor och ljus i alla dess former kan man aldrig få för mycket av. Mysigt när det börjar skymma och levande ljus som fladdrar i mörkret är så vackert.”

3. Många kuddar
”Massor av kuddar i olika färger eller enkelt enfärgade. Större kuddar på marken som man kan sitta på är också ett tips.”

 

Husförhöret

Beskriv din inredningsstil i en mening:
– Jag har två sidor. I det här huset gillar jag det rent och ljust, i radhuset jag bodde i förut hade jag det mer ombonat och pyssligt med krusiduller och färger.

Hur ofta möblerar du om?
– Inte alls ofta. Tiden går mer åt till att plocka undan och städa efter barnen.

Form eller funktion, vilket går först för dig?
– Med fyra barn måste man tänka funktion.

Vilken färg är finast?
– Jag älskar vitt. Det är ljust och rent.

Hur såg ditt flickrum ut?
– Då tyckte jag om att möblera om. Ett halvår kunde jag ha rosa överallt för att sen byta till lila och svart. På väggarna hängde det torkade rosor och dammade.

Vad gör du med möbler och prylar du tröttnat på?
– Jag är en lumpsamlare och har ett förråd där jag sparar allt jag har något slags emotionell bindning till. Allt annat skänker jag till loppisen i mina föräldrars kyrka Arken i Kungsängen där pengarna oavkortat går till barnhem.

 Vilken möbel eller pryl räddar du först om det börjar brinna?
– Jag kan inte komma på något. Prylar har aldrig haft något stort värde för mig.

Ditt dyraste köp till hemmet:
– En supermysig fåtölj som heter Big Mama som var snuskigt dyr, den kostade runt 35 000 kronor. Alla barn älskar att klättra i den.

Kommer aldrig över ­tröskeln:
– Furumöbler.

Vilket projekt till ­hemmet har du på gång härnäst?
– Jag har ett förråd där jag samlar vinterkläder, lådor med gamla minnen och allt möjligt som jag måste rensa, sortera och få ordning på.

 

LÄS MER: Kolla in fler kändishem här