My home / Inspiration / Hemma hos / Stylisten: ”Vi bor...
Matsal och ateljé. Jennifer Jansch började sy egna presentpåsar till kompisar. Det blev starten på det egna företaget Bag-all.

Stylisten: ”Vi bor i vår drömlägenhet i New York”

Jennifer Jansch tröttnade på tidningsbranschen och valde att satsa på drömmen – i New York.
Här har hon och familjen hittat hem.

Av: Fritt ur “Hej! Kreativa hem 2” Förlag: Printz Publishing Foto: Anna Moller

Jennifer Jansch jobbade länge som stylist och journalist. Hon var bland annat med och startade tidningarna Mama och Family Living. Men 2011 tog Jennifer steget hon drömt om. Att flytta till New York och starta eget.
– Jag var redan från början helt inställd på att starta något eget. Jag hade jobbat länge i tidningsbranschen och där är man kreativ, men får inte så stor ekonomisk utdelning för det arbete man lägger ner. Andra personer äger dina verk, berättar hon i boken “Hej! Kreativa hem 2”.
– Jag hade en massa olika idéer kring saker jag tyckte saknades, men så kom jag i kontakt med en miljörörelse som pratade om att slå in presenter i tygpåsar i stället för i papper och kände direkt att det var precis den produkt jag ville utveckla.
Jennifer började sy egna presentpåsar till kompisar och en kort tid senare satsade hon allt på att utveckla företaget Bag-all. Idag har hon sin egen butik där hon säljer återanvändningsbara present- och förvaringspåsarna.
New York innebär inte bara ett ny karriär för Jennifer utan också ett nytt drömhem. Hon och familjen stortrivs i fyravåningslägenheten på Upper West Side.
– Lägenheten vätter mot en innergård, parken och det Naturhistoriska museet ligger precis här bredvid. Vi har en takterass. Det är bostadsdrömmen för oss.
Hur hittade ni hit?
– Via en annons i New York Times. Hyresmarknaden här är stor eftersom det är tillåtet att köpa en bostad som investering och sedan hyra ut den. Vår hyresvärd bor längst ned i huset och vi kommer väldigt bra överens. Om jag fick drömma om hur en lägenhet skulle se ut skulle det vara precis så här. Jag älskar den så mycket, säger Jennifer.

 

 

Här är Jennifer:

Namn: Jennifer Jansch, 47 Familj: Mikael Jansch 49, Celeste 15, Margaux 10, Caprice 7.
Bor: I en fyra-våningslägenhet på 100 kvadratmeter på Upper West Side i New York.
Gör: Jennifer är grundare och ägare av Bag-all. Tidigare arbetade hon som journalist och stylist.

 

Jennifer-Jansch-sovrum
Hela familjen trivs i lägenheten. Här myser Mikael med Magraux. Sänggaveln har familjen köpt på target.com, stormlyktan och kelimkuddarna kommer från etsy.com. Överkastet är från anthropologie.com och Magrauxs klänning är från jcrew.com

 

 

Jennifer-Jansch_vardagsrum
Över soffan hänger av tavla av Peter Beard. Soffa, bord och matta hittade Jennifer på ABD furniture outlet i Bronx. Kuddar Svenskt Tenn, den på Liza Minelli var en present från de kära kollegorna på mama från jonathanadler.com. Lamporna kallas för Accordion lamps och är från overstocked.com. Pallen till vänster är från loppis Upstate New York.
Jennifer-Jansch_sovrum
Gardinerna har Jennifer sytt själv när familjen bodde i Sverige. Sidentyget inköpt på simbrasiden.se De små lamporna är från Target. Lakan är från svenska designern Jill Sörensen baserad i Los Angeles: jillsorensen.com Lampan kommer från Ikea.​
Jennifer-Jansch_matsal
Som stylist kan Jennifer konsten att blanda design med loppisfynd. Bord med marmorskiva, Jonathan Adler, gungstolen kommer från www.hayneedle.com. Lampan ovanför bordet samt Cirkuslampan ovanför öppna spisen är från etsy.com​ och stolarna från overstocked.com. Sakerna på öppna spisen från olika loppisar. Zebramattan är tryck på koskinn köpt på onekingslane.com​.
OMSLAG_Hej! Kreativa hem 2_Printz Publishing stor jpg kopia 2
”Hej Kreativa hem 2” ges ut på Printz Publishing.