My home / Inspiration / Hemma hos / Titta in hemma...

Titta in hemma hos Caroline Roxy i Gamla stan

Hon inreder med kläder, skor och instrument och pryder väggarna med egendesignade tavlor. Kika in i nätstjärnan Caroline Roxys lilla lya i hjärtat av Gamla stan mitt i Stockholm.

Av: Mirja Ljunggren Foto: Mia Carlsson

 

Hur länge har du bott här?
– Jag har bott här sedan i juli förra året. Men jag har bott i Los Angeles i fem månader sedan dess också, jag har en modellagentur där och gick på acting school.

Hur skulle du beskriva ditt hem?
– Den här lägenheten känns verkligen som jag. Det är mycket kläder, skor och instrument överallt och kläder och musik är det viktigaste i mitt liv. Jag älskar att det är så högt i tak, det gör att lägenheten känns större än vad den är och de stora fönstren gör att jag får dagsljus hela dagen. Det är ett väldigt gammalt hus så det är snett och vint överallt och golvet lutar och ibland rullar kontorsstolen iväg. Huset är från 1500 eller 1600-talet och under restaurangen som ligger längst ned i huset går det en gammal gång bort till slottet.

Hur är det att bo mitt i stan?
– Jag trivs jättebra med att bo här i Gamla stan, alla byggnader är så vackra och det tar bara några minuter att gå till Kungsträdgården och jag gillar att det är så nära till vattnet. Jag älskar att bo mitt i stan men jag tycker att är skönt att det är väldigt lugnt och skönt just här där jag bor.

 

Myhome.se Hemma hos Caroline Roxy. Foto: Mia Carlsson
Caroline bor sedan förra året i en tvårummare med kokvrå mitt i hjärtat av Gamla stan i Stockholm. Lägenheten fungerar även som hennes kontor
Myhome.se Hemma hos Caroline Roxy. Foto: Mia Carlsson
Myhome.se Hemma hos Caroline Roxy. Foto: Mia Carlsson
Hög säng från Sova. ”För mig är det väldigt viktigt att ha en skön och bra säng”.
Myhome.se Hemma hos Caroline Roxy. Foto: Mia Carlsson

 

Hur inredningsintresserad är du?
– Jag älskar inredning och jag har ett stort inredningsintresse men eftersom jag bor så litet går det inte att inreda precis som jag skulle ha gjort om jag hade kunnat sprida ut mig. När man bor mindre får man hitta lösningar som man inte hade valt annars. Eftersom jag har högt i tak har jag till exempel staplat två byråar på varandra för att få mer förvaring. Jag har massor med kläder framme och kläderna blir som en del av inredningen.

Vad betyder ditt hem för dig?
– Jag hittar väldigt mycket både lugn och inspiration i mitt hem. Jag reser väldigt mycket och jag är mer borta än hemma men jag älskar att komma hem till den här lägenheten och så har jag aldrig känt tidigare. Jag jobbar nästan alltid när jag är hemma och jobb och fritid flyter ofta ihop men jag gillar också att ha tjejkompisar över och laga mat tillsammans.

Hur såg ditt flickrum ut?
– Jag hade mörkblåa väggar och sådana där självlysande stjärnor i taket. Jag hade inga dockor men flera stora nallebjörnar.

Vad kommer aldrig över din tröskel?
– En stor öppen bokhylla.

Vad räddar du först om det börjar brinna?
– Min dator och min hårddisk.

Myhome.se Hemma hos Caroline Roxy. Foto: Mia Carlsson
Myhome.se Hemma hos Caroline Roxy. Foto: Mia Carlsson
Caroline Roxy har pluggat produktutveckling, design och marknadsföring på högskolan och jobbade på Gina Tricots huvudkontor och Vagabonds huvudkontor innan hon började blogga och släppte sin första klädkollektion 2013. ”Jag är född och uppvuxen i Borås som är en riktig textilstad och redan som väldigt liten satt jag vid symaskinen. Jag var nog i sexårsåldern när jag sydde mitt första plagg”.
Myhome.se Hemma hos Caroline Roxy. Foto: Mia Carlsson

 

 

Vem bor här?

Caroline Roxy Eriksson, 26. Bostaden: Tvårummare på 37 kvadratmeter i Gamla stan i Stockholm. Gör: Caroline är bloggare, designer och modell och aktuell med sin egen smyckeskollektion Cigned Cisters och träningsresekonceptet Fit & Fab. Instagram: @carolineroxy Blogg: Carolineroxy.se Youtube-kanal: youtube.com/carolineroxyofficial

 

 

Mina senaste köp till hemmet
  1. Boxningshandskar i läder från Hemtex. 
  2. Kudde och filt från Lexington till fönstersmygen.
  3. Sängkläder från Beach house.

 

 

LÄS MER: Kika in i Anitha & Calle Schulmans nya lägenhet