My home / Inspiration / Hemma hos / Titta in hemma...
”Jag hatar svart”, säger Ida Warg. Hemma hos henne är det ljusa färger som gäller och favoritmaterialet är marmor.

Titta in hemma hos hälsoprofilen Ida Warg – ”Jag hatar svart”

Hälsoprofilen Ida Warg älskar marmor, avskyr svart inredning och måste ha ett omöblerat hörn i vardagsrummet.

Av: Mirja Ljunggren Foto: Mia Carlsson

Hur ser din inredningsstil ut?
– Jag vill ha ljust, romantiskt och hemtrevligt. Min pojkvän skulle helst vilja ha svart överallt men jag hatar svart inredning så det finns knappt en svart grej hemma hos oss. Jag vill ta bort tv:n för att den är svart, den stör mig! Jag vill inte ha det för modernt heller. Och jag vill inte ha det för perfekt, jag gillar när det är lite oordning och det står saker lite här och var. Jag blandar gärna nytt med gammalt och många av mina saker kommer från en antikaffär i Åmål.
Hur har du tänkt när du har inrett hemma?
– Jag har med flit lämnat ett hörn tomt i vardagsrummet. Det kanske ser lite kalt ut men när jag tar bilder och spelar in filmer till min Youtube-kanal och mina andra sociala medie-kanaler behöver jag en vit vägg att kunna fota och filma mot. Jag filmar och tar en del bilder i köket också.
Hur stort är ditt inredningsintresse?
– Mitt intresse för inredning har växt på senare tid och jag lägger en hel del tid på inredning just nu. Jag kollar gärna i inredningstidningar och surfar runt och hittar inspiration på pinterest, inredningsbloggar och olika sajter som säljer inredning. Jag gillar att shoppa till mitt hem och jag byter gärna kuddfodral och ändrar om med mindre saker.
Vilket är ditt dyraste köp till hemmet?
– Marmorskivorna till köket gick på runt 40 000 kronor så de är nog det dyraste köpet. Marmor är mitt favoritmaterial, det är vackert och känns naturligt.

Statyn och pelaren i hörnet har Ida köpt på en antikaffär i Åmål för runt 5 000 kronor. Soffa, soffbord och matta kommer från Mio. Den asymmetriska tavlan bakom soffan har Idas sambo köpt på en konstmässa.
Sovrummet har en dörr till vardagsrummet och en dörr som leder till walk in-closeten. Överkastet kommer från Mio.
Ett av rummen har förvandlats till en rymlig garderob. ”Det kändes så tråkigt att göra det till ett kontor. Eftersom vi behövde fler garderober valde vi att göra om rummet till en walk in closet istället”. Fåtöljerna kommer från Chilli.
Ida och hennes sambo bor sedan tre år tillbaka i ett K-märkt hus från förra sekelskiftet. De har renoverat hela lägenheten och gjort köket större genom att riva väggen till en tidigare serveringsgång. Dörrarna leder ut till balkongen mot innergården. Köksluckorna kommer från Ikea. Spis och ugn med vita luckor kommer från Smeg.
Ida startar varje morgon med ett yogapass hemma i varfagsrummet. Ett hörn är medvetet ommöblerat eftersom hon behöver en vit vägg och utrymme för fotobelysning när hon filmar och tar bilder till sina olika sociala mediekanaler.
Ida Warg bloggar om hälsa, kost och träning, har en egen Youtube-kanal och över 125 000 följare på instagram. Hon sitter oftast i soffan när hon uppdaterar sina sociala medier-kanaler. ”Det är så mysigt att ta en kopp kaffe eller te och krypa ihop med en varm filt och göra ett bord av kuddar”.

 

Vem bor här?Myhome.se Hemma hos Ida Warg. Foto: Mia CarlssonMyhome.se Hemma hos Ida Warg. Foto: Mia Carlsson

Namn: Ida Warg. Ålder: 28. (Fyller 29 den 27 november).
Bor: Trerummare på 85 kvadratmeter på Östermalm i Stockholm.
Familj: Sambon Alexander Pärleros, 30.
Gör: Entreprenör och influencer/social media.
Aktuell: Med sin Youtube-kanal och appen Wargpower
Instagram: @ida.warg
Blogg: idawarg.se

Mina tre senaste köp till hemmet

1. Ett marmorbord till vardagsrummet från Kasenberg.
2. Ljusstakar från Svenskt Tenn.
3. Glasvas från Svensk Tenn.

 

LÄS MER: Titta in i Denise Rudbergs minihus