My home / Inspiration / Hemma hos / Titta in i...

Titta in i Cecilia Blankens Los Angeles-villa

Justin Biebers gigantiska villa i Los Feliz var inget för familjen Blankens. Nu har Cecilia och Per skapat sig ett modernt hem i Laurel Canyon – med inslag av kitsch.

Av: Susanne Kindt

Cover My Home magasin våren 2016
Detta reportage är publicerat i My Home magasin våren 2016, som finns i butik till och med den 3 februari. Mer info här

Hur kom det sig att ni flyttade till Los Angeles?

– Vi gjorde ett gemensamt nyårslöfte för 4–5 år sedan att vi som familj ville ut på ett äventyr. Vi hade då varit i Miami ett par vintrar i samband med föräldraledighet och fick mersmak. Från början var det inte alls så att vi absolut ville till USA, vi visste att visum var svåra att få och vi var ganska öppna för lite vad som helst. Ett tag funderade vi på Dubai men då hörde ”American Idol” av sig och erbjöd Per ett jobb som exekutiv producent i Los Angeles och det var perfekt tajmning. Så för tre år sedan flyttade vi hit.
Hur tänkte ni kring boende när ni flyttade hit?
– Vi visste ju ingenting i början om hur länge vi skulle stanna, så vi började med att hyra ett möblerat hus i stadsdelen Los Feliz. Men vi insåg vi snabbt att det var alldeles för stort och inte riktigt passade en småbarnsfamilj. Det var i tre våningar och passade nog den förra hyresgästen bättre, Justin Bieber.
– Så fort vi visste att vi skulle stanna ett tag började vi leta efter ett hus i stilen både jag och min man älskar, mid century modern. Annat vi hade på listan var omöblerat och gärna pool. Nu bor vi högst uppe på en bergstopp i en låda med fantastisk utsikt och otroliga fönster åt alla håll i ett hus man kan göra precis hur man vill med. Det är så tryggt och luftigt och man känner sig ombonad här!
Beskriv din inredningsstil.
– Jag tycker om saker som jag kan förklara varför jag tycker om. Lite färgglatt men ändå stilrent. Jag älskar vintage men bara modern egentligen, sekelskifte och äldre är verkligen inte min smak. Jag och Per har alltid älskat modernt och min stil skulle aldrig passa en sekeskifteslägenhet med takrosetter och en massa krusiduller. Man kan säga att stilrent med inslag av kitsch stämmer in ganska bra på min stil, det blir en hel del djur och frukter i min inredning.

Cecilia-blankens4
”Vi bor i en låda på en bergstopp med fantastisk utsikt åt alla håll”, säger Cecilia Blankens.
Cecilia-blankens5
Cecilia-blankens6
Cecilia-blankens6 (1)

– Här i LA har jag gjort lite mer som jag önskade att jag kunde inrett vårt hus i Farsta, men då var vi så upptagna med barnen att det liksom inte riktigt hanns med. Det finns  mycket fin inredning här, man kan hitta hur mycket som helst på loppisar, Craigslist och Ebay. säger hon och fortsätter:
– Jag har någon konstig dragning till indianer här, har flera på väggarna, bland annat en inramad silkesscarf från Hermès som absolut inte skulle funka i Sverige. Jag tycker det känns spännande här men det skulle se löjligt ut att ha en indian på väggen hemma i Farsta.
Vilket är ditt favoritrum?
– Familjerummet är nog min favorit, ena väggen har fönster från golv till tak som tittar ut mot en massa palmer och grönska. Vi bestämde oss för att det här rummet behöver inte vara supersnyggt utan ska vara mysigt och fullt med mattor och härliga mjuka soffor, jag älskar att ligga i den här fula gamla ”Craigslist”-soffan och kolla ut på palmerna. Här har vi också våra fredagsmys, då vi alla sitter här och käkar popcorn och tittar på ”Älskling, jag krympte barnen” eller ”Sound of music”.
Vilka inredningsaffärer är dina favoriter?
– Jag älskar loppisar och vintageaffärer. Är man i LA ska man passa på att kolla in Long Beach Flea Market eller Rose Bowl. Annars gillar jag inredningsbutiken West Elm.
Hur viktig är konst?
– Konst är ännu inget vi investerat i, men jag skulle gärna vilja köpa verk av svenska fotokonstnären Clara Hallencreutz, stilrena med inslag av kitsch. Precis vad jag älskar!
– Jag gillar foton mer än målade tavlor och har även ett par inramade silkesscarves. Förutom indianen så har jag även en Acne-scarf från när deras butik öppnade här i LA. Jag ramade in den för att jag tänkte att när vi flyttar tillbaka till Sverige så ska den få vara symbol och minne för LA-tiden. Jag tror att den kommer betyda mycket när vi är tillbaka i Sverige.

Cecilia-blankens9
Cecilia-blankens3

Cecilia-blankens7
Bonnies rum, inrett av pappa Per efter hennes fantasi och drömmar.
Cecilia-blankens1
I familjerummet finns en inbyggd bokhylla som fungerar perfekt för familjen Blankens. Här ryms sko-samples som ska komma senare, tidiga prover och skor som finns i butik just nu.

 

Cecilia-blankens2
Aplampan är favoritfyndet, hittad på loppis för fem dollar!
Loppisfynd från Long Beach och bord från en liten boutique i Hermosa.
Loppisfynd från Long Beach och bord från en liten boutique i Hermosa.

 
Cecilias bästa inredningstipsCecilia-blankens8

✓ Hitta ett par färger du gillar och håll dig till dem. Jag har tänkt att om man har mest neutrala toner så kan det vara härligt med ett par accentfärger, mina har blivit orange och turkos.

✓ Tänk igenom i stället för att spontanköpa. Se helheten i ett rum och följa det så att nya tillägg verkligen passar. Bygg upp en sammanhållen bild och lägg sedan till detaljer.

✓ Fokusera mindre på hur alla andra inreder – köp inte Svensk Tenn-kuddar bara för att alla andra gör det utan satsa på saker som du verkligen älskar. Våga vara dig själv och utgå från ditt eget hjärta – och våga sticka ut.

Här bor: Cecilia Blankens, 36, och Per, 43, med barnen Bonnie, 7, Rio, 5, och Remy, 1. Bostaden: En villa i Laurel Canyon i Los Angeles. Gör: Cecilia driver accessoarföretaget Blankens, en blogg samt en podcast tillsammans med Johanna Swanberg. Hemsida: www.ceciliablankens.se Instagram: @ceciliablankens Podd: www.acast.com/blankensswanberg

 

LÄS MER: Kika in hemma hos stylisten Pella Hedeby