My home / Inspiration / Hemma hos / Tofsarna är borta...
Tofsar? Glöm det. Nu har Maria Montazami renoverat och gjort om hela huset i Kalifornien. Marias klänning är designad av Malin Hedlund.

Tofsarna är borta – titta in i Maria Montazamis nyrenoverade hus

Maria Montazami levde länge sitt liv bland juveler, guld och tofsar. Men för tre år sedan tänkte hon om. Titta in i Montazamis nyrenoverade hus i Laguna Beach i Kalifornien.

Text & foto: Susanne Kindt-Wollam

Vad har du för inredningsstil? 
– När vi flyttade in för sjutton år sedan så inredde jag med det absolut rätta just då, en massa prydnadssaker, juveler på alla fotoramar, mycket guld och så klart tofsar! Sen ändrades trenderna till minimalistiskt, grått och enklare. Så tänk dig själv att ha så mycket prydnadssaker och sen ändra till absoluta motsatsen. Jag tänkte först att det skulle vara lätt, ”vi sätter in lite grått och lite nytt” men det gick inte. Allt fick göras om, till och med ramarna till våra fina familjeporträtt är nu gråa. Det har tagit tre år och vi har fortfarande lite kvar att göra men vi börjar se resultat. Det känns väldigt grått och luftigt och I love It!

Vilken del av renoveringen är du mest nöjd med?
– Jag älskar det nya familjerummet med coola takbjälkar. Den idén fick Kamran från Sverige där många har stora fina bjälkar som syns.

Vilket är ditt favoritrum?
– Förut älskade jag mitt sovrum minst men nu har jag börjat älska det mest. Och vårt anhängande badrum är ljuvligt! Det är så kul att stå där och locka håret eller måla sig med tv:n på i bakgrunden. Man kan man snegla in i garderoben och fundera på vad man ska ha på sig idag. – Men tro nu inte att jag står framför spegeln hela dagen! Det handlar kanske om tio minuter på morgnarna som jag är inne i mitt badrum och njuter.

Hur har renoveringen gått? Har du och Kamran samma smak?
– Det började med att jag bestämde allt. Sen helt plötsligt skulle Kamran börja lägga sig i. Jag ville ha saker som var lite dyrare men det ville inte han, så då kompromissade vi. Men jag blev aldrig nöjd, det blev fel hela tiden och så skulle man köpa andra grejer som skulle passa med det som kändes fel. – Till slut gick jag till min decorator och sa att nu kommer jag bara göra som jag vill, och hon höll med. Kamran är fantastisk på att sälja real estate men jag är duktig på att inreda. Så sedan jag har tagit över börjar vi äntligen se resultat och Kamran är nöjd med hur det blev.

 

LÄS MER: Hit flyttar Steve Angello och Isabel Adrian  

3 inredningstips från Maria

1. Saker ska paras ihop i ojämna tal, alltså i 1,3 eller 5.
2. Man vill gärna att hemmet ska ha en röd tråd så om man köper något nytt kan man testa att flytta runt lite och se om den funkar i flera rum. Om jag till exempel köper en lampa ska den kunna passa i olika rum.
3. Våga testa olika former. Kör inte bara fyrkantigt utan våga prova något ovalt, som jag gjorde med mitt nya bord.

 

Här bor: Maria Montazami, maken Kamran och deras yngsta barn Nicholas, 17 år. Barnen Emma, Hanna och Sara är utflugna. Gör: Driver blogg www.mariamontazami.nu, har vinkollektionen Montazami wine collection och klädkollektionen Montazami brand www.montazamibrand.com tillsammans med döttrarna Sara och Hanna. Bostaden: Villa i Laguna Beach, Kalifornien, USA. Instagram: @mariamontazamioriginal

 

Montazami7
Ny soffa från svenska La Fleur/ Jessica Roos och det nya moderna soffbordet från Noir Classic.
Montazami9
I nya soffrummet njuter hela familjen. Takbjälkarna sattes in efter ett Sverigebesök där Kamran blivit inspirerad av stilen.
Montazami1
Uteplatsen under tak är möblerad med ljusa textilier.
Montazami2
Hela familjens favoritplats – ute vid poolen.
Montazami4
Ett av Marias favoritställen i sitt hus är såklart den fantastiska garderoben!

Montazami0

 

 

LÄS MER: Kika in i bloggaren Cecilia Blankens LA-villa