My home / Inspiration / Trend / 13 superlyxiga hotell...
Foto: Four Seasons Bora Bora, Constance le Prince Maurice och Canouan resort

13 superlyxiga hotell vi drömmer oss bort till

När det är grått och kallt ut blir det lätt att man längtar till en kravlös tillvaro med azurblått hav, palmer och oförglömliga solnedgångar. My Home har listat 13 lyxiga hotell att drömma sig bort till.

1. Four Seasons, Bora Bora.

Bora Bora är en söderhavsö som tillhör Franska Polynesien. För att få bo en natt på Four Seasons Deluxe Suite i en over water-bungalow går på cirka 100 000 kronor. Men då bor direkt på vattnet i på en paradisö med access till förstaklassig lyx. Bora Bora upptäcktes 1722 av nederländske Jacob Rogeveen och 2008 spelades filmen ”Trubbel i Paradiset”, med Malin Åkerman, in på ön.

 

 

2. Lacuna Island Resort, Fiji

I filmen ”The Truman show” med Jim Carrey gör hans rollfigur allt för att kunna ta sig till denna paradisö – och man kan ju förstå varför. Det var även till det här hotellet Carl Philip och Sofia styrde sin smekmånad. Att bo en natt på detta lyxhotellet kostar från 49 000 kronor.

 

 

3. Marina Bay Sands, Singapore

Det här gigantiska lyxhotellet i Singapore har en 146 meter lång infinitypool längst upp på takterrassen. Hotellet har tre stycken 55-våningars skyskrapor som knyts samman med terrassen. Utöver hotellets 2561 rum så finns där ett shoppingcenter, ett museum, två stora biografer och en skejtrink. En natt på det här stället kostar från 7000 kronor.

 

 

4. Tortuga Bay Resort, Dominikanska Republiken.

I den Karibiska Övärlden finns det många pärlor, bland annat Tortuga Bay Resort. Att få stanna en natt i ett av hotellets vackra strandvillor kostar cirka 20 500 kronor, men då bort man direkt på stranden med en fantastisk panoramavy över  havet.

 

 

5. Wildflower Hall Himalayas, Indien.

Detta femstjärniga hotell hittar man 2500 meter upp i den indiska delen av bergskedjan Himalaya. Hotellet ligger avsides med naturen rätt in på och fantastisk utsikt. Rumspriserna per natt börjar vid 2500 kronor, alltså behöver man inte vara miljonär för att få njuta av denna oas mitt i Himalayas mäktiga atmosfär.

 

6. Astarte Suites Santorini, Grekland.

På Santorini, i den Grekiska övärlden, ligger detta lyxhotell där man kan boka en privat svit med egen infinitypool, för det får man pröjsa 5000 kronor per natt. Santorini är ett av Greklands främsta turistmål. Tidigare var Santorini en vulkan och mycket av jorden från ön används för i cement.

 

 

 

 7.  Maia Luxury Resort & Spa, Seychellerna.

Varje villa på Maia Luxury Resort har en egen infinitypool, gratis Wi-Fi, butlerservice och en dockningsstation för Ipod. Villorna har även pentry, lusthus och soldäck – riktigt lyxigt med andra ord. Och för den lyxen får man betala cirka 18 500 kronor per natt för. Seychellerna är en republik bestående av cirka 90 öar utanför Afrikas östkust i Indiska oceanen. 

 

 

8. Four Seasons Koh Samui, Thailand.

Självklart har den lyxiga hotellkedjan Four Seasons en resort på den Thailändska paradisön. Priser för att bo på denna resort börjar från 7000 kronor per natt. Koh Samui är ett av Thailands största turistö med sina vattenfall och laguner, ön har fått smeknamnet Kokosnötsön.

9. Canouan Resort, St. Vincent och Grenadinerna.

I den Karibiska övärlden ligger staten Saint Vincent och Grenadinerna som består av 32 stycken öar. Här finns den superlyxiga resortern Canouan och priset för en natt här börjar vid 25 800 kronor. Men då finns det allt från spa, gym, golfbana och all round-service, som barnvakt och butler.

 

 

10. Constance Le Prince Maurice, Mauritius.

På ön Mauritius, öster om Madagaskar, ligger den femstjärninga resorten Constance Le Pirnce Maurice. Priser för en natt börjar vid cirka 5000 kronor. Mauritius är det enda landet i Afrika som uppnätt fullskalig demokrati, enligt The Economist demokratiindex och dess välmående ekonomi är till stora delar baserad på sockerrör.  På 90 procent av Mauritius mark odlar man sockerrör.

11. Four Seasons Kuda Huraa, Maldiverna.

Maldiverna är en östat i norra indiska oceanen och består av 1192 öar, varav 200 är bebodda. Maldiverna är världens plattaste land med en maximal höjd på 2,3 meter över vattnet. Vilket betyder att mycket av landet kommer gradvis att försvinna i och med klimatförändringar. Men det trots det kan man passa på att bo på Four Seasons uberlyxiga resort där priserna börjar på cirka 11 000 kronor per natt.

12. Ponta dos Granchos resort, Brasilien.

Ponta dos Granchos är en exklusiv resort mitt emellan städerna Sao Paulo och Porto Alegre i södra Brasilien. Hotellet ligger på en privat ö som bara är till för hotellets gäster och mellan juni och november kan man få se valar från sin balkong (om man har havsutsikt och lite tur). Pris per natt börjar vid 4 200 kronor.

 

 

13. Le Sereno Hotel, St Barthelemy.

Saint Barthelemy, eller St Barts, är en fransk ö i Västindien. Mellan åren 1784 till 1878 var ön en svensk koloni innan ön såldes tillbaka till Frankrike. Det svenska arvet på ön består av namngivningen av orter och gator samt öns vapen som bär de tre kronorna. Huvudorten på St Barts är Gustavia, efter Gustav III.  En natt på Le Sereno Hotell kostar från cirka 5 800 kronor.

 

LÄS MER: Kolla in de 25 bästa novembernyheterna i vår shop!