My home / Inspiration / Trend / Därför får prinsparet...
Foto: Aftonbladet

Därför får prinsparet vänta på sin drömbostad

I förra veckan kom nyheten att prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar tillökning i april. Men allt är inte rosa moln. Nu ser det ut som prinsparet inte kan flytta in i sin drömbostad förrän 2017.

Jenny Alexandersson är hovreporter på Aftonbladet.
Jenny Alexandersson.Foto: Aftonbladet

Det var tänkt att prinsparet skulle flytta in i Villa Solbacken på Djurgården redan efter sommarens bröllop men fastigheten behöver totalrenoveras. Dessutom behövs det troligen göras en asbestsanering i villan.
– Renoveringen kommer att ta lång tid att genomföra och enligt hovet är det inte aktuellt med inflyttning ens nästa år, säger Jenny Alexandersson, hovreporter på Aftonbladet.

 

Prinsessan Sofia och prins Carl PhilipFoto: Aftonbladet

 

Eftersom Villa Solbacken är i så pass dåligt skick har Carl Philip och Sofia bott kvar i sin våning på Djurgården. Det har spekulerats om att paret istället skulle flytta in i Drottningens Paviljong, en nyrenoverad tiorummare, också den på Djurgården.
– De senaste hyresgästerna har flyttat, och kanske var det därför som huset pekades ut som bostad till Carl Philip och Sofia, men de uppgifterna stämmer inte. När Villan Solbacken väl är klart så kommer Carl Philip och Sofia att flytta in, det har hovet bekräftat ett antal gånger, säger Jenny Alexandersson.

Vad har prinsparet för inredningsstil?
– Carl Philip har berättat att han gärna blandar nytt och gammalt, att han gillar det enkla svenska, men mixar det med saker han köpt utomlands. Han har bland annat ett asiatiskt bord och ett skåp hemma. Han är inte så förtjust i det kungligt eleganta, han dukar gärna bordet utan duk och krusiduller när de har kompisar hemma på middag – det ska vara enkelt men snyggt. Han gillar konst och speciellt fotokonst eftersom han själv är duktig på att fotografera, säger Jenny Alexandersson.

Kommer inredningen till villan vara ett gemensamt beslut eller tror du någon av dem har mer att säga till om?
– Sofia har självklart tagit med sig en del av sina saker till deras gemensamma boende. Och när de ska inreda Villa Solbacken så gör de det tillsammans. De kan om de vill få hjälp av Kungliga husgerådskammaren. Victoria och Daniel har till exempel med deras hjälp låtit renovera många gamla kungliga möbler, som nu står på Haga slott, säger Jenny Alexandersson.

 

Villa Solbacken på Djurgården. Foto: Aftonbladet

 

Villa Solbacken har funnits länge i kungafamiljens ägor. Prins Bertil köpte fastigheten 1949 så att han och hans stora kärlek Lilian kunde leva sina liv i fred. Prins Bertil och Lilian träffades 1943 i London under andra världskriget, och deras liv har beskrivits som en av Sveriges största kärlekssagor. Eftersom Lilian inte var kunglig fick de inte gifta sig förrän 1976, när vår nuvarande kung gav sitt medkännande. Och kärleken till Lilian levde kvar efter prins Bertils död. Carl Philip fick ärva villan när Bertil gick bort mot ett villkor – att Lilian fick bo kvar så länge hon levde.

Med Carl Philip och Sofia sluts cirkeln på Villa Solbacken.  Prinsen får leva här med sin flicka av folket – med kungens medgivande.

 

Prins Bertil och prinsessan Lilian 1996.Foto: Aftonbladet