My home / Inspiration / Trend / Hon skapade Lexington

Hon skapade Lexington

Kristina Lindhe är grundare av Lexington, som fått en design att bli en livsstil – do it the Hamptons way!

Av: Jessika Devert

Varför är New England-stilen populär och varför ökar den i popularitet?

– Det är en ganska enkel stil att ta till sig. Det blir fräscht och härligt och står för något positivt. Det finns en kraft i New England-stilen, den fungerar i de flesta länder, det är verkligen Lexington ett bevis på. Vi finns i ett 20-tal länder, bland annat i Europa, Kina, Taiwan och USA. Stilen är en designstil, men står även i hög grad för en livsstil som förknippas med positiva värderingar, klassisk stil och kvalité.

Vilka är de nya trenderna inom stilen?

– Det gäller alltid att förnya sig inom sitt område, oavsett vilken stil man står för. Annars blir det tråkigt. Inom inredning kommer vi att få se nya färgkombinationer och nya mönster, inom New England-stilens ramar. För Lexington har vi för sommaren en akvarellkänsla i printade mönster och det blå kombineras med beige och sandfärgat.
– Inom mode ser vi både långa jerseyklänningar och korta, lite 60-talsbetonade klänningar tillsammans med klassiska skjortor och mjukt stickat.  För honom blir det mer färg än tidigare säsonger. Rött är en viktig färg, men i en lite mjukare ton än man kanske är van vid. Den utvättade röda färgen är ett måste för vår kille i sommar.

Berätta om The Lexington Hamptonite. 

Vi deltog i ett välgörenhetsevent, där man kunde bjuda på ett bord med Lexingtonvaror. En av de som bjöd var skådespelaren Alec Baldwin. Jag fick då reda på att han och hans fru Hilaria verkligen gillade Lexington och hade våra saker hemma. Min och Hilarias vägar korsades igen på olika sätt, och vi beslöt att göra en liten kollektion tillsammans – the Lexington Hamptonite Collection. Den består av det mest nödvändiga för en helg i the Hamptons – kläder och strandsaker. Det har varit en jätterolig process, vi har träffats och haft så kul när vi diskuterat tyger, färger och modeller. Hilaria är själv en riktig Hamptons-person – avslappnad, glad, hälsosam och klassisk i sin stil.

 

Det här är Kristina

Ålder: 55. Yrke: VD och Creative Director. Bakgrund: Grundare av Lexington Company. Bor: Bromma. Familj: Ja, man och tre vuxna barn. Fritidsintressen: Familjen, att vara ute i naturen, att motionera och läsa.