My home / Inspiration / Trend / Ikea gör samarbete...
Foto: Ikea

Ikea gör samarbete med indiska kvinnor – se här!

Den 19 februari släpper Ikea nya serien "Hemtrakt", som är ett samarbete med indiska kvinnor. Kolla in kollektionen här.

IKEA-Social-Entrepreneurs-HEMTRAKT-31I februari lanserar Ikea kollektionen ”Hemtrakt”, som är ett samarbete med så kallade ”sociala företag” i Indien. Det handlar om företag som arbetar för en förändring i samhället, och som leds och styrs av kvinnor. 

– Vanliga problem för kvinnor på Indiens landsbygd är bristfällig tillgång till utbildning, sjukvård, rent dricksvatten och möjligheten att försörja sig. Om kvinnor får chans till regelbundet arbete får de också en möjlighet att ta sig ut ur hemmet. Med en inkomst får de större inflytande över familjens beslut. De får också mer pengar till sjukvård”, säger Sumita Ghose som är grundare och VD av Rangsutra, ett av företagen.

Kollektionen har en romantisk och lantlig känsla med bland annat handgjorda textilier i en blå färgskala och korgar som flätats av fibrer från bananplantans stam. ”Hemtrakt” landar i utvalda butiker den 19 februari.

 

LÄS MER: Kolla in Ikeas vårnyheter 2016

 

IKEA-Social-Entrepreneurs-HEMTRAKT-01
Vi kommer att få se massvis med kuddar i blått.
IKEA-Social-Entrepreneurs-HEMTRAKT-12
Kollektionen består också av dukar och servetter.
IKEA-Social-Entrepreneurs-HEMTRAKT-19
Även den fina sittpuffarna av bananfibrer ingår i serien.

Skärmavbild 2016-01-22 kl. 12.09.05 IKEA-Social-Entrepreneurs-HEMTRAKT-151

 

LÄS MER: Kolla in Ikeas samarbete med Ilse Crawford

LÄS MER: 13 grymma Ikea-hack som alla kan göra